Rentemødet kan blive en tam omgang

Udgivet: 14. juni 2017
Møde i Federal Open Market Committee (FOMC)

Mange tradere venter i spænding på en udmelding i aften kl. 20:00 (dansk tid) fra Federal Open Market Committee (FOMC) angående den amerikanske rente, men det kan meget vel vise sig at blive en tam omgang, hvor markederne ikke vil rykke sig særligt meget.

De fleste forventer nemlig en lille rentestigning, og ifølge CME’s FedWatch Tool, der plejer at have godt fat i sandsynlighederne, vil chancen for dette udfald være på 99,6%. Det vil sige, så godt som sikkert.

Brug for hjælp til den rette handelsplatform for dig? Chat med os

I stedet for at fokusere på rentestigning eller ej, vil analytikere derfor rette opmærksomheden mod, hvad FOMC mener om fremtiden. Efter det seneste FOMC-møde i marts forventede analytikerne, at der ville komme tre rentestigninger i år, men spørgsmålet er, om dette stadig er planen. Det vil man formentlig kunne fornemme mellem linjerne under mødet i aften.

De seneste amerikanske nøgletal har skuffet en smule, og det kan måske få FOMC til at ryste på hånden i forhold til fremtidige renteforhøjelser.

Bortset fra spørgsmålet om rentestigningerne vil investorerne også lytte nøje efter, om FOMC mon snart vil begynde de såkaldte ”kvantitative stramninger”, dvs. en reducere af centralbankens balance . Det er noget som mange centralbanker håber vil ske på et tidspunkt i år.

Man forventer dog ikke, at der vil komme en aktuel melding omkring dette, da en rentestigning og en kvantitativ stramning næppe bliver meldt ud på samme tid.

”Skulle der alligevel komme detaljer om, hvor hurtigt de vil nedbringe mængden af obligationer (kvantitative stramning), kan det bestemt gå hen og få stor markedsmæssig betydning. Men det punkt er vi næppe kommet til endnu”, siger Jacob Graven, cheføkonom i Sydbank, til Ritzau Finans.

Dette kan rykke markedet i aften:

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading
Del denne artikel