Sådan kan du komme ind i Novo

Udgivet: 20. september 2016

Af Peter Arendt, professionel trader

Der bliver spurgt en del til Novo Nordisk aktien, der siden starten af august har været sat under et forholdsvis stort kurspres. I sidste uge kom aktien dog stærkt tilbage og der blev skabt en prisstærk candle-stick. Kan aktien holde sig over sidste uges lavpunkt i 292 kroner, er der mulighed for at aktien skal tilbage mod toppen af intervallet den bevæger sig i (cirka 400 kroner). Nedenfor viser jeg hvordan man kan handle aktien med en forholdsvis lav tabsrisiko, hvis man går med ønske om at købe op i Novo Nordisk ovenpå den seneste svækkelse.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app
Aktuel kurs er 309 kroner. Køb på brud af 320 kroner med target i 400 kroner. Læg et tight salgs og tabsstop ind ved 290 kroner. Jeg anbefaler at du afventer brud over 320 kroner før køb, da der som nævnt er fremkommet et ”Death Cross” på ugegrafen.
Aktuel kurs er 309 kroner. Køb på brud af 320 kroner med target i 400 kroner. Læg et tight salgs og tabsstop ind ved 290 kroner.
Jeg anbefaler at du afventer brud over 320 kroner før køb, da der som nævnt er fremkommet et ”Death Cross” på ugegrafen.

Teknisk analyse

Der har været pres på aktien for Novo Nordisk på det seneste. Aktien ligger derfor nu på det laveste niveau siden 2014. Som det fremgår af grafen nedenfor, så ligger aktien ved bunden af det interval den bar bevæget sig i siden starten af 2015. Intervallet går fra støtte i 300 kroner til modstand i godt 400 kroner.

Hvis den igangværende nedadgående test af støtte i cirka 300 kroner resulterer i et definitivt brud, vil der i givet fald fremkomme en stor top-formation med mål i godt 200 kroner.

Indtil videre har Novo aktien været nede i 292 kroner – et lavpunkt der blev ramt i sidste uge. Hvis aktien igen kommer her under, må vi antage, at den teknisk set har frembragt en topformation og dermed er gået i ned-trend. Hvis derimod aktien kan holdes over sidste uges low i 292, så er der i mål oppe ved intervalmodstand i 400 kroner.

novo
Novo Nordisk på ugegraf

Lige nu kan det både blive til en dreng og en pige. Hvis du går med ønske om at købe op i Novo Nordisk igen, så kunne du vælge en strategi, hvor du køber på brud af første modstandsniveau i opadgående retning. Det første modstandsniveau ligger allerede i 320 kroner. Samtidig vil du kunne sætte et meget tæt salgsstop ind allerede ved brud under bunden fra sidste uge i 292 kroner.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Derfor anbefaler jeg et køb på brud af 320 med target i 400 og stop i 290. Risk/reward for denne handel er dermed god, eftersom du risikere 30 kroner og samtidig jagter en profit på 80 kroner.

De tekniske indikatorer, RSI og MACD, virker lidt oversolgte hvorfor det er legitimt at gå i en long her med et tæt salgsstop.

Kigger vi på de glidende gennemsnit så er det 20 ugers glidende gennemsnit brudt under det 50 ugers gennemsnit. Dermed er der fremkommet et ”Death cross” hvilket er tegn på ned-trend. Da de glidende gennemsnit udviser svaghedsteg anbefaler jeg at du afventer bruddet over 320 kroner før køb. Dermed afventer du køb til du får en lille bekræftelse på at intervallets støtteniveau er blevet afvist.

arendt-mini

Denne analyse blev første offentliggjort på minagro.dk. Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

Del denne artikel