Teknisk mål for olie: 70 dollars

Udgivet: 19. september 2016

Af Peter Arendt, professionel trader

I en tid hvor olieprisen presses, er det nødvendigt igen at tage det store perspektiv i betragtning. For på lang sigt er mulighederne nedad begrænsede. Det er de derimod ikke i opadgående retning. Nedenfor vil jeg argumentere for, hvorfor olieprisen teknisk set har et stort set perfekt teknisk kursmål i 70 dollar. Mit argument tager udgangspunkt i Fibonacci`s korrektionsniveauer og traditionel analyse omkring bundformation i stil med eksempelvis en Skulder-Hoved-Skulder bund.

Som en langsigtet handel vil olien være en oplagt købskandidat ved brud over 53 dollar med target i 70 dollar og stop i 45 dollar.
Som en langsigtet handel vil olien være en oplagt købskandidat ved brud over 53 dollar med target i 70 dollar og stop i 45 dollar.

Som det fremgår af grafen nedenfor, har brent fra sommeren 2014 og frem til januar 2016 fortaget et markant prisfald fra toppen i 115 dollar til bunden i blot 27 dollar. Med opturen i løbet af 2016, der indtil videre har resulteret i en pristop i godt 53 dollar, har brent nu korrigeret i forhold til nedturen til det første Fibonacci niveau på 23,60%.

Du kan handle råvarer som f.eks. bomuld og guld hos Saxo Bank. Se mere her.

I følge Fibonacci`s teori om korrektioner, så ligger næste korrektionsniveau nu ved godt 60 dollar – svarende til en korrektion på den store nedtur i omegnen af 38,20%. Herefter ligger næste mål i godt 70 dollar, hvilket i givet fald vil svare til en Fibonacci korrektion mod den store nedtur på 50%.

Brent på ugegraf
Brent på ugegraf

Derfor har jeg langsigtet set target for olieprisen oppe ved 70 dollar. Denne pris tror jeg på en gang i løbet af 2017.

Supplerer vi med de tekniske indikatorer, så bakker de op om at brent skal opad på den lange bane. For det første kan det 20 ugers gennemsnit være i gang med at bryde op over det 50 ugers gennemsnit. Hvis/når dette sker, vil der fremkomme et ”Gyldent Kryds” hvilket er tegn på en langsigtet vending fra ned til op-trend. Derudover er der tale om positiv divergens på både RSI og MACD i forhold til prisgrafen for brent. Det vil sige at RSI og MACD siden starten af 2015 har udviklet stigende bunde, samtidig med at prisgrafen har frembragt faldende bunde. Positiv divergens er ligelede et tegn på trendvending fra ned til op.

Du kan handle råvarer som f.eks. bomuld og guld hos Saxo Bank. Se mere her.

Med andre ord, jeg forventer at brent kan være på vej mod en langsigtet trendvending fra ned til op med mål i 70 dollar – et mål der kan rammes i løbet af 2017, hvis det lykkes brent at bryde over modstand i 53 dollar.

arendt-mini

Denne analyse er første gang bragt på minagro.dk fredag den 16. september. Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel