Lektion#3 Bliv fortrolig med din handelsplatform

Udgivet: 2. august 2017

Velkommen til “Tradingeksperimentet – kan du slå børsaben”, hvor vi vil prøve at gøre helt almindelige danskere til profitable børshandlere i løbet af 80 dage.

Foreløbig regner vi med, at du er igang med følgende:

1. At læse vores e-bog om trading. Hvis du ikke allerede har modtaget den, kan du finde den her: e-bog.
2. Er ved at oprette en handelskonto hos Saxo Bank eller Markets igennem daytrader.dk.

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

Bliv fortrolig med din handelsplatform

Når du har valgt handelsplatform er det meget vigtigt, at du lærer platformen grundigt at kende, så du føler dig helt tryg, når du handler. Under Tradingeksperimentet vil vi afholde særlige webinarer, hvor hver handelsplatform særskilt bliver præsenteret. Men indtil da kan du også lære mere om handelsplatformene på denne side. For eksempel, hvordan du åbner en konto og begynder at handle.

Det kan være lidt forvirrende at finde rundt i de mange navne på aktier og indeks på en handelsplatform. Hvis man er i tvivl, kan man altid bruge søgefeltet, der findes i enhver platform. Her er en lille liste over de mest almindelige betegnelser for udvalgte markeder:

OMXC20 = “Danmark 20”
DAX = “Germany 30”
FTSE = “UK 100”
Dow Jones = “US Wall Street 30”
SP 500 = “US500”
Guld = “Gold”
Råolie = “US Crude Oil”

Store danske og udenlandske aktier kan nemmest findes ved at skrive navnet på selskabet i søgefeltet.


Når du er klar til at indsætte penge, skal du være klar over, at vi blandt andet kommer til at arbejde med gearede investeringer under Tradingeksperimentet. Det betyder, at du skal indskyde et vist beløb på din handelsplatform, for at kunne handle. Det skyldes, at handelsplatformen udtager sikkerhed (margin) fra din konto hver gang, du foretager en handel. Hvis du for eksempel køber en kontrakt i SP500/US500 indekset til en pålydende værdi på 2100 USD eller ca. 14.000 DKK, så vil handelsplatformen reservere en margin på f.eks. 300 kroner på din konto. Ellers vil brokeren slet ikke lade dig geare din handel. Indskuddet/de resterende penge kan senere trækkes ud igen, når du ønsker det i henhold til handelplatformens regler. Forhåbentlig med overskud. 

Når du sætter penge ind, er det dog vigtigt, at du KUN sætter det beløb ind, som du har råd til at tabe. Også selv om du naturligvis regner med at tjene penge på din trading. Du bør heller ALDRIG handle med lånte penge. Dertil er risikoen for stor.

Hos Saxo Bank kræves et minimum indskud på 10.000 kroner. Dette indskud giver adgang til en højt specialiseret platform. Hos Markets.com er minimumsindskuddet 500 USD (ca. 3000 DKK), hvis du vil være en del af Tradingeksperimentet. Her skal du dog være opmærksom på, at et lille indskud også giver dig et mindre råderum som trader, fordi du handler med margin. Derfor vil 1000 USD eller mere gøre dig bedre rustet. Men husk: Det er helt op til dig. Det vigtigste er, at du føler dig tryg som trader.

Når du har indsat penge, så indsend dine oplysninger til os via nedenstående side:

Jeg er klar til at trade

Når du er indtastet dine oplysninger og er godkendt, modtager du links til alle hidtidige og fremtidige webinarer, hvor du får undervisning af professionelle tradere og analytikere.

Når du har oprettet din konto hos Saxo Bank eller Markets igennem daytrader.dk er det vigtigt, at du lærer platformen grundigt at kende inden du begynder at handle. Klik dig rundt på platformen, indtil du føler dig til rette og læs/se videoer om de forskellige funktionaliteter.


Her en hurtig video-gennemgang af platformen SaxoTraderGO under Saxo Bank:

Introduktion til grafmodulen for SaxotraderGO:

Introduktion til CFD-handel hos SaxotraderGO:

>>>>>>>>>>>>>> Gå til Saxo TraderGo


Her en hurtig gennemgang af Markets.com:

>>>>>>>>>>>>>>> Gå til Markets

 


Generelt om brug af Saxo Bank og Markets.com

Når du handler igennem Markets eller Saxo Bank, så køber du ofte ikke selve aktierne eller det aktiv du er interesseret i. I stedet er der tale om investering i en underlæggende aktie eller andet aktiv via en CFD (eller eventuelt andre lignende finansielle instrumenter). Sådan er det på alle handelsplatforme af denne type. Fordelen er, at det nu er muligt for dig at geare samt både at købe og sælge markedet. Når man sælger markedet, kalder man det også “at gå kort” – på engelsk “shortselling”. Hvis man er vant til at handle med traditionelle aktier, kan det være svært at forstå, hvordan man kan sælge eller “gå kort” i et papir, man endnu ikke ejer. Hos Saxo Bank er det dog også muligt at handle f.eks. aktier på normal vis uden gearing.

Nedenstående link forklarer princippet nærmere:

Hvad er shortselling?

Hvis du gerne vil forstå mere grundigt, hvad man sætter på spil, når man handler CFD kontrakter, kan vi anbefale følgende:

Hvad er der på spil, når jeg handler CFD?

Begge dele bliver også forklaret på video som en del af Tradingeksperimentet.

I de fremtidige dele af tradingeksperimentet vil lære dig meget mere om mønstergenkendelse, indikatorer og strategier. Men først og fremmest skal du forstå, at trading i mindst lige så høj grad handler om din egen psyke. Du kan have verdens bedste strategi, men hvis du rent psykologisk ikke kan håndtere at handle og varetage din risiko, så kan du alligevel ende med at tabe dine penge. Det kan ikke siges nok: Trading er et psykologisk spil.

Følgende artikel ridser de vigtigste elementer op, når du skal lære at håndtere trading ud fra et psykologisk udgangspunkt, samt en række andre gode råd, som du kan få rigtigt god brug for i din trading-karriere:

De 15 gode råd

Hvis webinarerne ikke er gået i gang endnu, anbefaler vi dig, at du læser ovenstående artikel med gode råd. Læs gerne artiklen flere gange og få tankerne i artiklen helt ind under huden og vær sikker på, at du tager udgangspunkt i rådene, når du skal i gang med at handle.

Samtidig kan du prøve at finde dig lidt mere til rette på Saxo Bank og Markets og forstå platformen og dens muligheder. Det får du brug for, når du skal i gang med at handle.


 

Når du har valgt handelsplatform og indsat penge til at handle for, skal du give os besked igennem denne formular. Det vil give dig adgang til følgende:

# To gennemtestede strategier på skrift
# Webinar:  Teknisk analyse ved Kim Cramer
# Webinar:  Udvælgelse af aktier ved Peter Arendt
# Webinar:  Trading-strategier ved Peter Garnry
# Webinar:  Trading-strategier ved Claus Munk Larsen
# Webinar:  Valuta-stratagier ved John Hardy
# Webinar:  Avanceret valutahandel  ved Dan Juhl Larsen
# Webinar:  Kan man slå markedet? ved Teis Knuthsen
# Webinar:  Olie- og guld-handel ved Ole S. Hansen

Se hele oversigten over live webinarer her.

Hvis du er i tvivl om noget, kan du skrive på support@daytrader.dk


Preview af Markets

image_pdfimage_print
Del denne artikel