S&P500: Pas endnu engang på falske brud

Udgivet: 29. oktober 2019

Af Peter Arendt, minagro.dk, professionel trader og tradingmentor
Siden årsskiftet fra 2017 til 2018 har nervøsiteten på aktiemarkedet været total. Det fremgår med alt tydelighed, hvis vi kigger på det ledende amerikanske aktie-index, S&P500. Forud for årsskiftet til 2018, lå næsten 9 års konstant optur på aktiemarkedet. En optur der blev skudt i gang tilbage i 2009, efter at dønningerne fra finanskrisen hærgen havde lagt sig. 9 års konstant optur i det ledende amerikanske aktie-index er meget – også for meget. Derfor har vi da også oplevet nu næsten 2 år med usikker intervalhandel på et historisk højt niveau i det ledende amerikanske aktie-index, S&P500.

Handelsstrategi

Aktuel kurs: 3.027 dollar

Jeg er lige nu afventende med handel i S&P500. Til trods for nye kursrekorder, så er der en stor risiko for, at vi står med et falsk opadgående brud. Jeg vil derfor ikke gå i køb endnu. Derimod vil jeg gå i salg ved brud under støtte i nedadgående retning ved 2.975 dollar, eftersom vi i givet fald vil få bekræftet endnu et falsk opadgående brud i det ledende amerikanske S&P500 index.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Teknisk analyse
For et år siden var stemningen på aktiemarkedet ikke den bedste. Handelskrig, og Brexit satte for en stund det amerikanske S&P500 under et ret markant pres. Således gik S&P500 på tre måneder fra ny kursrekord i 2.940 dollar til et lavpunkt ved indgangen til 2019 i blot 2.314 dollar. Siden da har det amerikanske S&P500 dog atter arbejdet sig op og i skrivende stund slår indexet igen nye rekorder. Således ligger S&P50 i skrivende stund og handler til 3.027 dollar.

Det er absolut ikke første gang gennem de seneste 2 år, at S&P500 forsøger sig i opadgående retning med nye kursrekorder. Således har S&P af 4 til 5 omgange over de seneste to år forsøgt at bryde afgørende i opadgående retning. Indtil videre uden succes. I stedet her der været tale om det, man kalder falske opadgående brud, der efterfølgende har været starten på et nyt kursfald.

Det er så spørgsmålet om det nye opadgående brud af gammel kursrekord ved 3.030 dollar, der lige nu prøves kræfter med, endegyldigt bliver starten på et nyt ryk op.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Jeg tror det ikke. Vi vil potentielt kunne se en kortvarig opadgående bevægelse. Men en ny stor aktiefest tvivler jeg på. For i forvejen ligger S&P500 meget højt placeret og risikopotentialet i nedadgående retning er langt større end potentialet for nye kursstigninger.

Trenden er for så vidt op på både kort og helt lang sigt. Men med en guldpris der også har været stigende i nu mere end et år, så er der tegn til, at spekulanterne og investorerne, ikke for alvor tror på at aktierne kan fortsætte ind i himlen. Jeg er derfor stadig ret afventende med hensyn til køb af aktier, såvel som til at købe S&P500.

I nedadgående retning er der i første omgang støtte til S&P500 ved lige godt 2.975 dollar. Et brud her under vil signalere, at vi står med endnu et falsk opadgående brud og vil derfor også signalere, at det igen er tid til at sælge og dermed shorte S&P500.

De tekniske indikatorer har rettet sig en del på det seneste. Men de bakker endnu ikke helt op om, at S&P500 skal fortsætte mod nye højder. Derimod signalerer de tekniske indikatorer, at vi fortsat befinder os i et aktiemarked, der er meget usikker om retning, hvilket som sagt har været tilfældet siden starten af 2018.

S&P 500 på en ugegraf. Du kan spekulere i faldende kurser igennem f.eks. handelsplatformen Markets.

Peter Arendt er professionel trader fra minagro.dk. Peter samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Peter Arendt har også et mentorforløb for nye investorer og tradere, som gerne vil lære mere om, hvordan de kan optimere deres portefølje og håndtere risikostyring bedre. Vil du vide mere om mentorforløbet, kan du kontakte Peter Arendt her

Del denne artikel