Tesla køber for 9,3 mia. kroner bitcoin

Udgivet: 8. februar 2021

Tesla meddelte mandag, at virksomheden har købt for 9,3 mia. kroner bitcoin. Det fremgår af en indberetning til det amerikanske finanstilsyn, SEC.

Virksomheden angiver i meddelelsen, at man har købt bitcoin for at “diversificere og maksimere afkastet på de af vores midler, som ikke skal bruges til at understøtte vores operationelle aktiviteter.”

Tesla skriver desuden, at selskabet udover de 9,3 milliarder kroner “muligvis vil købe og holde digitale aktiver af og til eller på lang sigt.”

Ud over købet af bitcoin meddelte Tesla samtidig, at virksomheden vil begynde at acceptere betaling for sine produkter i bitcoin. Det vil gøre Tesla til den første store bilproducent, der accepterer kryptovalutaen som betaling.

Meddelelsen fik i timerne efter offentliggørelsen bitcoins pris til at skyde op i et nyt rekordniveau på 43.500 dollars – en stigning på 13% på få timer, mens Teslas aktier steg 2% i for-markedet, før åbningen af den amerikanske børs mandag.

Du kan investere i Bitcoin, Ethereum, Ripple, m.fl. hos Markets. Se mere her

Transaktionen kommer i kølvandet på nogle uger, hvor Teslas CEO Elon Musk adskillige gange har tweetet om bitcoin og dogecoin. I flere tilfælde har Musk meget direkte været med til at påvirke markederne for begge kryptovalutaer. Når det nu viser sig, at Musks virksomhed i samme periode har opkøbt bitcoin, vil der utvivlsomt være kritiske røster som vil sætte fokus på, om Musk via sine tweets har været med til at manipulere markederne.

For få år siden var det vanskeligt at handle bitcoin, men i dag er det relativt simpelt at komme i gang. Handelsplatformen Markets er reguleret af de europæiske bankmyndigheder, så her kan man nemt komme i gang på en sikker på. Du kan åbne en konto og evt. følge vores videoguide her.

Teslas grundlægger har igennem de seneste uger flere gange udtalt sig om kryptovaluta, blandt andet i et interview på chat-appen Clubhouse for lidt over en uge siden. “Jeg mener på nuværende tidspunkt, at bitcoin er en god ting, og jeg er tilhænger af bitcion. Jeg mener, at bitcoin er tæt ved at blive accepteret af konventionelle finansfolk,” sagde Elon Musk ved den lejlighed.

Tesla advarer samtidig i mandagens børsmeddelelse investorerne om, at bitcoin historisk set har været et meget volatilt marked og tilføjer, at dette kan fortsætte i fremtiden.

Teslas køb af kryptovaluaten repræsenterer en investering på en betydelig procentdel af virksomhedens frie midler. Virksomheden havde mere end 117 mia kroner i finansielle reserver ved udgangen af ​​2020, ifølge den seneste børsmeddelelse.

Markedet for bitcoin er steget eksplosivt igennem de seneste år. I 2020 steg kryptovalutaen med 300%.

Disclaimer: Flere medlemmer af redaktionen på daytrader.dk ejer bitcoin og andre kryptovalutaer

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her
Del denne artikel