Tom Hougaard: Gode dage i markederne

Udgivet: 29. marts 2017
tom-ny
Tom Hougaard var i Millionærklubben onsdag, hvor han fortalte om, hvordan han havde udnyttet den stigende volatilitet fredag og mandag.

Weekendens uro med Obamacare-diskussionen i USA medførte stor urolighed og volatilitet på aktiemarkederne, og det skabte optimale vilkår for daytradere. Den danske trader Tom Hougaard var både aktiv fredag aften og natten til mandag. I onsdagens udgave af Millionærklubben forklarede Tom Hougaard om udviklingen i markederne, som førte til, at han fik udført en række meget profitable handler.

“Søndag nat så man et meget svagt marked efter at tradere og spekulanter havde fordøjet, hvad der var sket i løbet af fredagen. Markederne var nervøse for, at Donald Trump som præsident ikke ville kunne gennemføre de initiativer, som han gerne ville, til trods for at han havde et stærkt mandat i senatet. Reaktionen var temmelig dramatisk. Man så at olie faldt, og alt hvad havde med dollar at gøre, blev solgt. Nikkei, det japanske indeks, faldt. Yennen steg mod dollaren, og da vi så åbnede i Europa, så vi det tyske dax åbne omkring 12000, og derefter falde temmelig stærkt. Så man havde en morgen, formiddag og eftermiddag, hvor ingen ville eje amerikanske aktier.”, siger Tom Hougaard.

Allerede klokken tre natten til mandag, lugtede Tom Hougaard blod:

“Det er et af de scenarier, jeg drømmer om. Jeg følte, at mange var blevet taget på sengen og fanget på forkerte positioner, og det er sådan en situation, hvor jeg prøver at presse den korte side af markedet, så meget som det er fysisk muligt. Jeg har en mentorgruppe, en Whatsapp-gruppe på ca. 300 mennesker, hvor jeg sender mine handler ud, som jeg kan bevidne, at jeg blev ved med at sige sælg, sælg, sælg. Fordi det bare var et utroligt svagt marked.”

Mentorgruppen, som Tom Hougaard referer til, er en del af forløbet Trading med Tom, som netop er gået i gang, og som man kan melde sig til via denne sideUd over at Tom Hougaard kommer med sit syn på markederne, kaldte han også handlerne ud live, sådan at alle kunne følge med i, præcis hvordan han handlede mandagens midlertidige nedtur. Det negative marked blev dog hurtigt afløst af et mere positivt, da de amerikanske markeder åbne klokken 15.30 dansk tid.

“Det var, som om amerikanerne sagde: Det kan godt være, at han har tabt slaget, men han har ikke tabt krigen. Derefter så vi en af de mest dramatiske dage turnaround i dow jones og aktier, som jeg har set i de sidste 3-4 måneder. Dow Jones steg, olie steg, og DAX er nu oppe i 12200. Så de svage markeder var lidt af en døgnflue, som blev forstærket af, at det skete over en weekend, hvor folk ikke havde tid til at reagere på det på den rigtige måde. Som spekulant er det et drømmescenarie, hvis man kan være der på det rigtige tidspunkt. Jeg var selv heldig og fik lukket positionerne. Egentlig ikke af anden grund end, at der var en meget stor åben profit, og jeg tænkte, at måske skulle amerikanerne også lige fordøje, hvad der var sket. De syntes måske ikke, at Donald Trump var så dårlig, som han blev portrætteret i pressen.”

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Generelt gav Tom Hougaard i Millionærklubben udtryk for, at han nu ser positivt på markederne i den kommende tid:

“Et marked der kan stige på dårlige nyheder – hvis man kan fortolke den manglende aftale som dårlige nyheder – det er marked, man skal være lang i,” siger den danske trader.

Del denne artikel