Trading: Sådan undgår du, at følelserne tager over

Udgivet: 15. juli 2022

Hvis du har prøvet at trade, så har du helt sikkert allerede oplevet det. Grønne tal får dig til at føle dig uovervindelig, mens røde tal og faldende aktiekurser kan lede til panik og forhastede beslutninger.

Her er derfor tre tips til, hvordan du kontrollerer dine følelser, når du trader. Forhåbentlig kan det føre til, at du tjener (endnu) mere i markederne.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Backtesting. Backtesting. Backtesting.

Hvis du skal kunne skabe et positivt afkast med trading, så er det helt afgørende, at du handler med en backtestet strategi. Dette indebærer, at du går tilbage og ser på, hvordan strategien har klaret sig historisk for at undersøge, om der er en såkaldt “edge” i strategien.

Når du har gjort dette, og du ser, at din strategi har fungeret historisk, så ved du, hvad du kan forvente dig af den. Det betyder, at du bliver roligere, når du handler strategien live, og det bliver lettere at acceptere tab. Hvis du vil lære dig mere om backtesting, så anbefaler vi denne artikel.

Sæt grænser

Mange, som begynder at trade, kan godt lide spændingen eller adrenalin-kicket, som kommer af at sætte penge på spil. Dette gør, at mange føler, at de bør handle hver dag – døgnet rundt.

Sådan bør det ikke være, i hvert fald ikke hvis du gerne vil have succes med din trading.

Man kan opleve, at både krop og hoved kan være bedre indstillet på at handle på visse tidspunkter af døgnet fremfor andre. Måske fungerer du bedst i timerne mellem morgenmad og frokost. Eller måske først på eftermiddagen, når det amerikanske marked er åbnet?

Ram dit “sweet spot” så hurtigt som muligt, og opsæt en regel for dig selv om, at du kun må handle i denne periode. Kort og godt: Lær dig selv at sige stop.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app
At lære sig selv at sige stop er et vigtigt element i forhold til at have succes med trading.

Find en mentor

Den bedste måde at lære sig nye færdigheder på, er at lade en ekspert vise dig, hvordan du gør. Du behøver ikke at opfinde hjulet igen. Mange har allerede taget den samme rejse, som du er på vej ud på, og du kan lære af deres indsigter og fejltagelser.

Forsøg at finde DIN Mr. Miyagi.

Når du skal finde en mentor, så er det vigtigt, at det er en, som er dygtig og pålidelig, og at hans eller hendes metoder passer til dig og din tradingstil.

Hvis din mentor tager sig betalt for sine ydelser, så er det vigtigt, at du foretager noget research om personen. Du kan starte med at google personen for at se, at der ikke er tale om en scammer. Spørg også efter dokumenteret afkast og undersøg, om personen lægger sin trades og analyser op, før eller efter at noget er sket.

En god mentor er en, som hjælper dig med at opbygge din færdigheder som trader. Det er en person, som ikke bare viser dig, HVAD du skal gøre – men også HVORDAN du gør det. Det hjælper dig med at udvikle færdigheder som tålmodighed, disciplin og evnen til at håndtere at være i markedet, også når det ikke går godt.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

image_pdfimage_print
Del denne artikel