Troels scalper DAX: Jeg går efter en lynhurtig trend

Udgivet: 20. januar 2017
42-årige Troels Rossing fra Frederikssund er vinde af trofæ-konkurrencen.
42-årige Troels Rossing fra Frederikssund er vinder af trofæ-konkurrencen.

Til dagligt arbejder 42-årige Troels Rossing som selvstændig IT-konsulent, men i de seneste par måneder er han også begyndt at kalde sig selv for daytrader.

”Det er virkelig spændende, og man lærer i den grad sig selv at kende. Jeg har stadig rigtig meget at lære, men man kan roligt sige, at jeg er blevet grebet af det,” fortæller Troels Rossing.

Troels Rossing er denne periodes vinder af konkurrencen ”En original handel” under Tradingeksperimentet hos daytrader.dk. Han får prisen for en række profitable handler i DAX og flere andre europæiske indekser. Oftest er Troels ikke inde i et indeks i mere end få minutter, men hidtil har det været nok til at give Troels en profit på omkring 15% i forhold til udgangspunktet i november.

”I begyndelsen kiggede jeg meget på dagsgrafen på at finde en trend, og så brugte jeg de kortere tidsintervaller til at fange prisen, nå indekset ramte en bund eller en top imod trenden, og så kom jeg med på den måde,” forklarer Troels Rossing.

Teknikken har dog ikke været så effektiv siden nytår, hvor f.eks. DAX-indekset er kørt sidelæns, og det har fået Troels til at skifte strategi.

”Jeg synes, at det er sjovt at sidde og studerer graferne og så opfinde små strategier undervejs, som jeg så prøver af. Jeg er blevet rigtig glad for at handle lige omkring klokken 9, hvor der er virkelig fart på. Jeg lurer retningen på en 5-minuttes graf, og kaster mig så ud i handler via 1-minuts-grafen. Det kræver virkelig is i maven, men foreløbig er det generelt gået godt. Det gælder især det italienske indeks, hvor jeg forleden tjente 1500 kroner på 10 minutter. Det er jo sjovt”.

Især den psykologiske kamp har overrasket Troels Rossing.

”Man kommer hele følelsesregisteret igennem på 10 minutter, og det er virkelig spændende. Det handler om at lære sig selv at kende, hvis man ikke skal tage overilede beslutninger,” fastslår han.

Troels er godt klar over, at han ikke er professionel trader, og at han stadig har rigtig meget at lære. Derfor handler han også kun med små beløb, og har stor respekt for markedet.

”Jeg begynder snart at arbejde mere, og så stopper jeg med de helt korte handler, der kræver, at man hele tiden sidder foran skærmen. I fremtiden vil jeg handle lidt mere langsigtet, men jeg er virkelig blevet grebet af det,” fortæller han.

I perioden for Tradingeksperimentet har Troels Rossing foreløbig kun lavet en enkelt langsigtet investering. Det drejer sig om en handel i Brøndby-aktien, hvor han satser på en fordobling inden for nogle måneder.

”Jeg interesserer mig overhovedet ikke på fodbold. Men jeg kunne se, at Brøndby-aktien lå ved en bundformation for nogle uger siden, hvor jeg fangede den. Mon ikke, at der er nogle fans, der køber lidt op til sommer? Samtidig læste jeg, at klubben er gældfri, så Brøndby går vel næppe konkurs lige med det samme. Jeg satser på, at den stiger til 1 kroner hen over sommer, og så har jeg fordoblet pengene, ” siger han.

Daytrader.dk ønsker Troels Rossing tillykke med sine handler, og ønsker ham og Brøndby IF held og lykke i de kommende måneder. Troels vil modtage et flot trofæ fra Saxo Bank.

troels-dax

image_pdfimage_print
Del denne artikel