Trump slår aktierne i gulvet: Sådan ser fremgangsmåden ud!

Udgivet: 2. august 2019

Nu gik det eller lige så godt! Den Amerikanske Centralbank havde netop sænket renten i onsdags, og efter en lille rystetur til aktierne, var de store indekser igen på vej mod toppen i høj fart.
Men torsdag aften (dansk tid) kom så et chok-tweet fra den amerikanske præsident:

Donald Trump skrev, at han var skuffet over kineserne i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, og derfor beslutter han igen at sætte yderligere told på flere kinesiske varer (10%), startende fra 1. september.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app
Donald Trumps tweet om handelskrigen sendte markedet ned.

Nyheden fik markerne til at vende rundt på en tallerken, og det store amerikanske S&P500-indeks fik en mavepuster på hele -2,5%.

På kontoret her hos daytrader.dk blev vi stoppet ud af flere positioner til stor irritation, for hvordan i al verden skal man kunne handle rationelt, når man ikke kender lunerne hos Donald Trump?

Sagen er dog, at det mentale spil fra den amerikanske præsident er set før, og det har nu fået en tankevækkende ”psykologisk model” til at cirkulere blandt tradere. Modellen viser, hvordan Donald Trump igen og igen driver hele verden rundt i manegen ved først at annoncere hård handelspolitik, dernæst give et hint om en løsning, for til sidst igen at konstatere, at det hele er gået i stå. Ved hver udmelding reagerer børsmarkederne voldsomt.

Selv om modellen blot er konstrueret som en frustreret kommentar til præsidentens fremgangsmåde, så siger den alligevel meget om, hvordan handelsforhandlingerne hidtil er gået. De bevæger sig igen og igen fra optimisme til håbløshed.

Konklusionen må være, at man som trader skal passe meget på med at handle på baggrund af nyheder og Trumps tweets. Man aner ikke, hvilket stød, der kommer næste gang, og stødet kan meget vel få hele markedet til at vende rundt på en tallerken.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Timingen omkring gårsdagens tweet fra Donald Trump er dog næppe tilfældig. Donald Trump har længe været vred over, at Den Amerikanske Centralbank, ifølge Trump, fører en al for stram pengepolitik. Ganske vist sænkede centralbanken i onsdags renten, men ifølge Trump var sænkningen alt for slap. I stedet ønsker Trump, at renten sættes markant ned, så den kortsigtede vækst i USA får mest muligt momentum.

Med sit tweet omkring øgede toldsatser, sender Donald Trump et utvetydigt signal til Den Amerikanske Centralbank: Sænk renten endnu mere, for jeg kommer til at sparke hårdt til markedet!

image_pdfimage_print
Del denne artikel