Uran-sektoren er glohed i disse måneder

Udgivet: 9. september 2022

Uran-sektoren er ekstremt fyldt med energi i disse måneder. Selv de store ETF’er i sektoren er steget med omkring 100% siden sommer, og aktierne i de små uranselskaber drøner op og ned – klar til for alvor at bryde igennem.

Der har været fornyet fokus på atomkraft i de seneste 2-3 år, men krigen i Ukraine og energikrisen har sat ekstra fokus på en branche, der i forvejen er glohed.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

I de lande, hvor man i forvejen er positiv over for atomkraft, har man sat ekstra skub på udviklingen af nye værker, og i mange af de mere skeptiske lande er folkestemningen også ved at ændre sig til fordel for atomkraft.

Det skyldes ikke mindst, at atomkraft er kulstofneutral, samtidig med, at uran kan levere meget store mængder energi i forhold til massefylden. Det gør atomkraft ekstremt effektivt som energiressource.

Justin Huhn er en kendt analytiker fra portalen Uranium Insiders. Han er ikke i tvivl om, hvor prisen skal hen:

“Efterspørgslen er langt højere end udbuddet. Det er et vildt setup, som for alvor vil gå op for markedet i løbet af de næste uger til få måneder,” siger han.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

I det følgende har vi foretaget en teknisk analyse af Global X Uranium ETF, en børshandlet fond, der indeholder de store globale uranvirksomheder.

Hvis man er interesseret i uran-sektoren kan man også købe Sprott Uranium miners ETF eller Sprott Physical Uranium Trust. Den sidste er den mest likvide fond, hvis man er interesseret i at spekulere direkte i prisen på uran.

Global X Uranium ETF ser således ud på en månedsgraf:

Global X Uranium ETF på en månedsgraf

Kursen på Global X Uranium ETF er korrigeret siden toppen i november 2021, og der er maksimalt ca. 50 % mellem bunden i 2020 og toppen i 2021. At det kun korrigerede 50 % er et styrketegn, og det ser nu ud til, at uranaktier gør klar til endnu en stigning. Hvis vi ser på et dagligt diagram, kan vi se, at der snart kan opstå en god købsmulighed:

De seneste dage er prisen brudt igennem den glidende gennemsnitsværdi 200 (MA 200), hvilket er et styrketegn. Vi ser også øget volumen og højere peaks (divergens) på RSI.

Hvis prisen bryder igennem modstandsniveauet i $24-området, er det et stærkt tegn, og prisen har dernæst et stort potentiale til at gå endnu højere. Med andre ord er $24-området noget man bør holde øje med på kort sigt.

Hvis prisen så bryder igennem den forrige top på $30-niveauet, kan det være eksplosivt. Et target baseret på Fibonacci extension 100% giver os et prisniveau på foreløbig omkring 42 dollars, hvilket ville betyde en prisstigning på næsten 100% fra dagens kurs.

Global X Uranium ETF

 

 

image_pdfimage_print
Del denne artikel