USD/DKK – stilhed før storm

Udgivet: 26. januar 2016

Af Peter Arendt, professionel trader
I knap 2 måneder har dollarkursen i forhold til danske kroner (USD/DKK) været ualmindelig stabil. De tekniske indikatorer signalerer, at dette snart ændrer sig – stilhed før storm. Den lange trend er op. Men i det meste af 2015 har USD/DKK skabt et usikkert sidelæns konsolideringsinterval. Lige nu er dollarkursen på vej mod test af intervallets topniveau. Teknikken signalerer, at der er en god mulighed for, at dollarkursen vil bryde opad. Derfor er dollaren i lille køb netop nu – et tæt salgsstop er nemt at sætte.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Handelsstrategi

Aktuel kurs USD/DKK er 6,88. Køb i dag med mål i cirka 8,00. Suppler med flere USD/DKK ved brud op over 7,13. Læg salgs og tabsstop ind ved brud under 6,70.

usd
Ugegraf for USDDKK

Efter en op-trend der fik USD/DKK til at toppe i kurs 7,13, begyndte dollarkursen en usikker sidelæns konsolidering gående fra bund og støtte i kurs 6,37 og op til top og modstand i før nævnte 7,13. Dette konsolideringsinterval er intakt den dag i dag, hvor dollaren handles til kurs 6,88.

De seneste knap to måneder har konsolideringen været meget stabil og i et endnu mere snævert interval gående fra 6,75 til 6,96. Et brud over 6,96 vil være tegn på at ultimativ modstand i opadgående retning ved 7,13 skal testes.

Selvom USD/DKK først for alvor fortsætter i op-trend – og dermed for alvor igen signalerer køb – ved brud op over 7,13, så kan man godt købe USD/DKK allerede nu. Det skyldes, at USD/DKK allerede har brudt modstandsniveauet i et faldende kursinterval, hvilket signalerer, at op-trenden stadig er op på lang sigt. Ydermere er det faldende intervals modstandsniveau blevet testet oppe fra og ned. Denne back-test er blevet afvist, hvilket også er et styrketegn. Derudover peger de tekniske indikatorer – MACD og RSI – begge opad.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

Således ligger både RSI og MACD over midten, hvilket signalerer op-trend. Derudover viser RSI stigende tendens, hvilket fortæller os, at vi på den korte bane kan forvente yderligere styrke til dollarkursen. Ydermere udviser MACD stigende tendens hvilket taler for langsigtet optur.

Salgs og tabsstop kan sætte forholdsvis tæt. Således vil et brud under 6,75 betyde, at USD/DKK skal fortsætte ned mod det store intervals støtteniveau ved kurs 6,37. For at undgå at blive stoppet ud på et falsk brud, anbefaler jeg at salgsstoppet sættes i 6,70.

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige, professionelle analyser af aktier, forex og afgrødepriser på sin side: www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel