Vestas – gør klar til at tage profit

Udgivet: 2. februar 2016

Af Peter Arendt, professionel trader

Vestas har jeg anbefalet køb af siden 50 kroner. Med en aktuel kurs på 439 kroner, har det frem til nu været en god anbefaling. Trenden er for så vidt fortsat op for aktien og aktien er derfor stadig i køb. Men med den usikkerhed der lige nu er herskende på de finansiellemarkeder – for ikke at tale om råoliemarkedet – er det vigtigt med en stram salgsstrategi for aktien.

Bemærk: jeg ejer ikke selv aktier i Vestas ved analysens udarbejdelse og offentliggørelse.

Handelsstrategi

Aktuel kurs er 439 kroner. Vær forsigtig med køb af aktien. Køb aggressivt ved brud over 490 kroner. Målet ligger i givet fald i 580 kroner. Læg salgs og tabsstop et sted mellem 390 til 400 kroner. Flyt dette salgsstop til 450 kroner hvis aktien bryder over 490 kroner.

Vestas på en ugegraf
Vestas på en ugegraf

Efter at have ramt et lavpunkt i 23 kroner i november måned 2012, påbegyndte Vestas aktien en op-trend, der er intakt den dag i dag, hvor den handles til 439 kroner. Da trenden er op, er aktien teoretisk set i køb lige nu. Men grundet den store usikkerhed, der verserer på de finansielle markeder i øjeblikket, skal aktien købes meget forsigtigt.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Først ved brud op over toppen fra december måned sidste år ved 490 kroner, bekræftes aktiens op-trend for alvor. I givet fald vil grafen frembringe et fortsættelsesmønster med mål i 580 kroner.

Ved brud op over 490 kroner fremkommer der derfor et kraftigt signal til køb af Vestas aktier.

For to uger siden bundede aktien ud ved psykologiske 400 kroner. De 400 kroner er derfor vores nye støttepunkt i nedadgående retning. Hvis Vestas skulle bryde under 400 kroner, vil der fremkomme en decideret trendvending fra op til ned.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Ved brud under 400 kroner går aktien derfor i salg. Hvis du har aktien i din portefølje, eller hvis du køber den nu, så anbefaler jeg, at du sælger den igen, hvis aktien bryder tilbage under 400 kroner.

Supplerer vi med de tekniske indikatorer, så bakker RSI og MACD som udgangspunkt op om en op-trend. Men op-trenden er faldende i styrke – således udviser RSI og MACD faldende tendens. Ydermere er MACD brudt under den røde signallinje, hvilket også er et svaghedstegn.

De tekniske indikatorer bakker derfor op om at man skal være forsigtig med køb af Vestas og at dem der er i besidelse af aktien, bør være klar til salg, hvis aktien bryder under 400 kroner og trenden dermed vender til ned.
arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige, professionelle analyser af aktier, forex og afgrødepriser på sin side: www.minagro.dk

Del denne artikel