Råolien i op-trend

Udgivet: 7. marts 2016

Af Peter Arendt, professionel trader

I sidste uge lykkedes det for råolien – den europæiske brent – at bryde op over det vigtige og psykologisk modstandsniveau i 36 dollar. Bruddet kan være et forvarsel om et skifte fra ned til op-trend for råolieprisen. Trenden er nu op på kort sigt. I første omgang er der mulighed for en stigning på 5 dollar. Men de tekniske indikatorer signalerer at vi skal se en endnu større optur på op mod 15 dollar.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Bemærk: Jeg er selv lang råolie ved analysens udarbejdelse.

Handelsanbefaling

For spekulanten er råolien gået i køb på bruddet over 36 dollar. Målet ligger først i 45 dollar – herefter i 55 dollar. Læg salgs og tabsstop ved brud tilbage under 36 dollar.

For den fysiske køber af råolien har bruddet over 36 dollar frembragt et signal til mere langsigtet inddækning. Derudover vil en styrket råolie kunne holde hånden under andre råvare og afgrødepriser i den kommende tid.

Bemærk: Spekulation i brent er forbundet med ekstrem stor risiko. Derfor er det vigtigt med et tabsstop, der tager højde for din risikoprofil/risikovillighed.

Teknisk analyse

Nedenfor laver jeg en teknisk analyse af brent på både kort og lang sigt.

Læs mere under grafen.

Dagsgraf, brent 1st pos, $

Crude Oil Brent, daily
Crude Oil Brent, daily

Først den kortsigtede analyse på basis af dagsgrafen ovenfor. Som det fremgår brød brent på basis af den førsthandlede position i sidste uge over det afgørende modstandsniveau i 36 dollar. Med bruddet brød brent med den forudgående ned-trend. Det vil sige at brent gik fra at skabe lavere bunde og toppe til nu for første gang i knap et år at lave en højere top.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Bruddet over 36 dollar betyder derfor at trenden nu er op på kort sigt.

Med bruddet frembragte råolien samtidig en bundformation, der signalerer at målet for råolien i første omgang ligger oppe ved 45 dollar.

De tekniske indikatorer bakker på basis af dagsgrafen op om at trenden skal fortsætte op på kort sigt mod 45 dollar. Således ligger både RSI og MACD placeret over midten, samtidig med at begge indikatorer udviser stigende tendens. Dette er tegn på en op-trend der er stigende i styrke.

I nedadgående retning er der støtte ved gammel brudt modstand i 36 dollar. Et brud her under vil være første svaghedstegn. Et brud under 36 dollar vil derfor frembringe et lille salgssignal. Først ved brud under 32 dollar vil den korte trend dog vende til ned igen.

I grafen nedenfor laver jeg en langsigtet teknisk analyse af brent.

Læs mere under grafen.

Ugegraf, brent 1st pos, $

Ugegraf
Ugegraf

Som det fremgår af ugegrafen er trenden på den lange bane fortsat ned. Først ved brud op over 55 dollar vender den lange trend også til op. Supplerer vi med de tekniske indikatorer får vi dog et signal ti lat råolien skal op på den lange bane også. Således er RSU begyndt at udvise stigende tendens. Desuden tester RSI lige nu midten (værdien 50) nedefra og op. Hvis RSI bryder op over midten, vil det i givet fald være for første gang siden sommerende 2014. Et brud op over midten vil signalere at den lange trend nu også er vendt til op.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

MACD ligger fortsat placeret under midten, hvilket i teorien taler for ned-trend. Man MACD kan netop nu være i gang med at bryde op over den lilla signallinje, hvilket i givet fald vil være et styrketegn.

Konklusion:
Bruddet over 36 dollar har fået råolien i kort op-trend og dermed i køb. Målet ligger i første omgang ved 45 dollar. Ved brud over 45 dollar ligger målet herefter i 55 dollar. Hvis også 55 dollar brydes vender den lange trend til op og der fremkommer et meget kraftigt købssignal. I nedadgående retning vil brud under 36 dollar være et svaghedstegn, mens et brud under 32 dollar atter vil vende trenden til ned på kort sigt.

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige, professionelle analyser af aktier, forex og afgrødepriser på sin side: www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel