9 grunde til at købe guld lige nu

Udgivet: 14. juni 2018

Prisen på guld har kørt sidelæns i omkring en måned, men nu tyder en række data på, at prisen på guld kan bevæge sig op mod den gamle modstand omkring 1360. Måske endnu højere. Her er 9 data, der understøtter teorien om, at guld kan stå foran en relativ kraftig stigning i de næste uger og måneder.

1. I går satte den amerikanske centralbank renten op og indikerede to rentestigninger mere i 2018. Guld er steget kraftigt efter 4 af de seneste 6 rentestigninger. Guld bundede præcist ud ved rentestigningen den 13. december 2017 og steg herefter 10% på halvanden måned.

2. Tal fra den såkaldte Commodity Futures Trading Commission viser, at globale banker og hedgefonde har reduceret deres korte portioner i guld, så antallet af shorts netop har været på det laveste niveau siden 2016 (hvis man ser bort fra nogle få uger i sommeren 2017, hvor guld herefter steg fra en pris på 1204 USD til 1362 USD på kun to måneder).

3. Tallene fra Commodity Futures Trading Commission viser samtidig, at de store finanshuse har øget antallet af købspositioner i guld, så antallet netop har været på det højeste niveau siden juli 2013, hvor guld steg fra en bund i 1207 USD til en top i 1434 USD på få uger. Faktisk har antallet af købspositioner i guld netop været på det 5. højeste niveau siden 1986. Det var kun et højere antal købspositioner i to uger i henholdsvis 2013 og 2010. Kilde: Sprott Money.

4. Sentiment-indikatoren, den såkaldte DSI er tilbage i oversolgt. Denne indikator har forudsagt hver eneste top og bund i guld siden 2015, og når DSI-indikatoren har vist oversolgt som nu, så har det siden 2015 været en stærk indikator for en efterfølgende kraftig optur.

5. På den korte bane er guld stadig under det 200 dages glidende gennemsnit, men til gæld er den kraftige støtte omkring 1275 USD kun blev bekræftet i de seneste uger. Med et stop under 1275 USD og et target ved modstanden i 1360 USD, kan man således få en god risk/rewared.

6. På kort sigt er en optur i guld ydermere understøttet af en stigende RSI fra oversolgt niveau samt en stigende MACD, der nu har krydset 0-linjen fra et oversolgt niveau.

Prisen på guld med glidende gennemsnit, RSI og MACD

7. Dollar og guld er traditionelt omvendt korreleret, så når dollar stiger i værdi, falder guld, og omvendt. Siden april er dollar blev styrket, men rent teknisk ser denne stigning nu ud til at være kørt lidt træt, og siden starten af juni har dollar været i en mindre nedtrend.

8. Selvom krisen mellem USA og Nord Korea ser ud til at være stabiliseret, så handelskrigen mellem Kina og USA og Europa og USA på ingen måde aftaget, og traditionelt vil guld bruges som ”sikker havn”, hvis resten af markedet er uroligt.

9. Der er stigende bekymring for inflation i USA. Guld er ofte blevet brugt som hedge-instrument i tider med frygt for inflation.

Sådan kan du spekulere i guld: Hos handelspaltformen Markets kan du spekulere i prisen på guld her og nu. Hos Markets finder du guld-kursen ved at kigge under kategorien “metaller”. Har kan du både vælge at købe eller shorte guld. Der er en gearing på 1 til 200. Det betyder, at tab og gevinster ganges med 200. Hvis du for eksempel køber guld hos Markets for 1000 kroner i kurs 1300 USD og prisen dernæst stiger til 1365 USD, så vil du have tjent omkring 10000 kroner. Omvendt kan du også risikere at tabe, hvis kursen går den modsatte vej. Det er derfor vigtigt at sætte et stop, for eksempel i kurs 1275. På den måde er din tabsrisiko i et normalt marked på omkring 4000 kroner. Læs en anmeldelse af Markets her.

image_pdfimage_print
Del denne artikel