Advarsel: Lad dig ikke rive med af hurtige nyheder om handelskrigen

Udgivet: 6. marts 2019

Er Kina og USA ved at nå til enighed i handelskrigen? Ja, Nej, Måske!

Som daytrader eller swingtrader er det meget fristende at handle på baggrund af nyheder om handelskrigen mellem USA og Kina. Handelskrigen mellem de to kæmper har så stor effekt, at aktiekurserne svinger kraftigt frem og tilbage, selv på de mindste nyheder, og som kortsigtet spekulant plejer det at være ideelle rammer for en god handel.

Men pas på!

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Flere eksempler fra de seneste måneder viser, at det er næsten umuligt at forudsige kursbevægelserne på baggrund af nyheder om handelskrigen. Gode nyheder får måske nok kurserne til at springe natten over, men næste dag kan de falde tilbage med stor kraft. Det dokumenteres blandt andet, at tradersiden Value Walk, der har kigget nærmere på kurserne omkring nyheder om handelskrigen.

Det første eksempel finder vi fra begyndelsen af december 2018, hvor USA pludselig meddelte, at de planlagte afgifter på kinesiske varer blev udskudt i to måneder.

Dette gav USA og Kina nogle ekstra uger til at udarbejde et kompromis, som ville beskytte verden mod den truende handelskrig. Nyheden burde være positiv og mange private tradere sprang da også med på vognen og købte op. Men glæden varede kort.

Efter et lynrally gik markedet sidelæns og faldt derefter på få minutter tilbage og under niveauet fra før nyheden. Se graf herunder. Havde man købt op, tabte man hurtigt sine penge igen.

Dow Jones på en ti-minutters graf

 

Et andet eksempel stammer fra den 17. januar i år, hvor der dukkede en nyhed op om, at USA var villig til at droppe en del af de planlagte afgifter på kinesiske varer. Det var en solstrålehistorie, der fik alverdens aktieindekser til at stige op mod 1%. Efterfølgende viste det sig dog, at oplysningerne var falske, hvorfor markedet igen faldt som en sten. Også her havde man som privat investor tabt penge, hvis man havde ladet sig rive med af en nyhed.

S&P 500 over en meget kort tidshorisont op til handelsnyheden den 17. januar

Samme voldsomme ryk blev gentaget den 7. februar, hvor direktøren for USA’s Nationale Økonomiske Råd, Larry Kudlow, fik sagt, at handelskrigen mellem USA og Kina langt fra var slut. Det blev bakket op af en anden nyhed om, at mødet mellem præsident Donald Trump og Kinas Xi Jinping i februar sandsynligvis ikke ville finde sted alligevel. Begge nyheder fik markedet til at kollapse i nedadgående retning.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Senere samme dag viste det sig imidlertid, at sandheden var knap så sort/hvid, og det fik igen markedet til at vende og knuse de tradere, der havde solgt kort.

S&P 500 i forbindelse med den fejlagtige nyhed om handelskrigen

Alle tre eksempler viser, at det er utroligt svært at handle på baggrund af nyheder. Enten har de professionelle investorer for længst priset nyheden ind, imens man sov, eller også bliver du som privat investor kvalt af markedskræfterne, når nyheden viser sig at være mere nuanceret end først antaget.

Lektionen er, at man som privat trader bør sidde på hænderne under overraskende nyheder, og i stedet vente på, at analysere den overordnede trend i markedet.

image_pdfimage_print
Del denne artikel