Anerkendt ratingbureau: Krypto-marked bunder ud i juni

Udgivet: 28. maj 2018

Det uafhængige ratingbureau Weiss ratings forventer, at den nuværende korrektion i kryptovaluta-markederne slutter i juni, og at vi derefter ser en tilbagevenden til det tidligere bull-marked.

Weiss Ratings kryptovaluta-ekspert Juan Villaverde benytter sig af cyklus-modeller, som han tidligere har brugt til at forudsige bunde og toppe i aktier, obligationer og råvarer, og nu forudsiger han altså en større vending i bitcoin og kryptovalutaerne. Disse cyklusser gør ham i stand til at forudsige kryptovalutaternes bevægelser med større præcision end nogen andre forecasting-modeller, ifølge Weiss Ratings.

I et tweet skriver Weiss Ratings, at de mener, at kryptomarkedet vil forme en “stor bund” i juni, men når krypto-markedet vender og går opad igen, vil det ikke være en glidende bevægelse, men en mere “hakket” tur opad, da det tager tid for markederne at genvinde momentum efter et stor fald som det, man har oplevet i kryptomarkedet siden januar.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app
Juan Villaverde er økonom, matematiker og manden bag Weiss’ Ratings cyklus-modeller.

Juan Villaverde og Weiss Ratings er ikke hvem som helst. Ratingbureaet har eksisteret siden 1971, og betragtes af nogle som et af USA’s førende uafhængige vurderingsbureauer – bl.a. har The Wall Street Journal rapporteret, at Weiss Ratings ligger nr. 1 foran store spillere som Goldman Sachs, Morgan Stanley, Merrill Lynch og Standard & Poor’s, når man vurderer den samlede profit af deres tidligere vurderinger.

For et par måneder siden begyndte Weiss Ratings, der i næsten 50 år har vurderet stort set alt der kan investeres i, at komme med deres vurderinger af kryptovalutaerne. Til dette formål har Weiss Ratings oprettet en platform: https://weisscryptocurrencyratings.com.

Her kan man ved at abonnere på ratingbureauets service få jævnlige opdateringer om, hvordan Weiss Ratings ser på de forskellige kryptovalutaer. Hvilke de ser som gode købsmuligheder, og hvilke de ikke mener er værd at investere i. Og da Weiss er en af de mest seriøse aktører til at vurdere, hvad der er godt og skidt i krypto-miljøet, så er det værd at se lidt på, hvilke af kryptovalutaerne, som er deres favoritter.

Weiss’ bedømmelses-skala

Skalaen Weiss Ratings vurderer på går fra A til E (A er højest, E lavest), og skalaen skal forstås således:

A = Stærkt køb
B = Køb
C = Hold hvis du allerede har købt, undgå at købe hvis du ikke allerede har den
D = Sælg
E = Stærkt salg

Hvert bogstav kan tilføjes et + eller -, hvorved der indikeres om det vurderede projekt befinder sig lavt (-), midt (hverken – eller +), eller højt (+) i hver bogstav-kategori.

F.eks. blev Ethereum og EOS i første runde vurderet til B, og Steem, NEO og Cardano vurderet til B-.

Weiss’ bedømmelsesaspekter
Weiss benytter sig af 3 bedømmelsesaspekter, når de kigger på kryptovalutaer:

1. Risiko/gevinst (pris-volatilitet samt absolut og relativ prisudvikling)
2. Teknologien bag projekterne
3. Projekternes fundament (inkl. transaktionshastighed, skalerbarhed, og offentlighedens/udvikleres accept)

Weiss Ratings kigger altså også på kryptovalutaerne ud fra et investeringssynspunkt, hvorfor deres ratings ikke kun angår, hvorvidt de anser projekterne som solide projekter, men også hvorvidt deres pris afspejler projektets reelle værdi.

På den måde kan et dårligt projekt sagtens få en bedre rating end et godt, hvis det vurderes, at den nuværende pris på det gode projekt simpelthen er for høj, og vurderingen på det dårlige for lav, i forhold til begge projekters reelle værdi på markedet.

Du kan handle bitcoins og andre kryptovalutaer hos Markets Se mere her

NEO, Ethereum og EOS er favoritterne

Som sagt tidligere var dem, som fik bedst vurdering Ethereum, NEO, EOS, Cardano og Steem – alle fik et B (der betyder, at det anbefales at købe denne kryptovaluta). Karakterne blev lidt mere præcist delt ud således:

Ethereum: B

EOS: B

NEO: B-

Cardano: B-

Steem: B-

Der var i første omgang ikke nogen kryptovalutaer, der opnåede en A-rating, og det var kun de 5 nævnte kryptovalutaer, der opnåede en B-rating (resten, inklusive bitcoin, fik C- eller D ratings). 

Det var altså kun disse fem kryptovalutaer Weiss Ratings anbefalede, at man køber.

Siden da har der været rygter om, at Weiss Ratings er kommet med endnu en opdateret vurdering, men dette er ikke helt sikkert, eftersom man skal være tilmeldt deres abonnement, for at få disse opdateringer direkte fra kilden.

I denne nye mulige opdatering af ratings, er det mest bemærkelsesværdigt, at NEO skulle være blevet opdateret til en A-rating, og Decred ($DCR) til en B-rating.

Weiss’ Ratings udtalelser om deres top-projekter

Weiss Ratings udtaler sig generelt positivt om kryptovalutaer og blockchain-teknologi og mener, at projekterne fra krypto/blockchain kommer til at forandre verden i meget større grad, end vi kan forestille os.

For eksempel mener de, at platformsprojekterne (Ethereum, EOS, NEO og Cardano), kan komme til at blive meget  vidt udbredte og faktisk kan gå hen og ende med at blive platforme, hvor store institutioner og endda hele lande kører deres infrastruktur på.

Lige nu mener Weiss Ratings at EOSNEO og Cardano har en fordel, eftersom de kommer med opdateringer til den platformsmodel som Ethereum har introduceret. Specielt når det kommer til transaktionshastigheder, volumen og skalerbarhed mener de, at Ethereum er ved at blive overhalet.

Weiss Ratings mener, at EOS er en videreudvikling af Ethereum, og at Cardano er en opdatering af EOS.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Yderligere udtaler Weiss Ratings sig positivt om Cardano, da de mener, at det er dem har førertrøjen på mht. governance, det vil sige hvordan beslutninger træffes internt i projektet. 
Samtidig mener de også, at Cardano bedst har indstillet deres platform til at regeringer og institutioner kan begynde at bruge den.

Hverken EOS eller Cardano har endnu lanceret deres platform, hvad godt kunne anses som lidt bekymrende. Weiss Ratings mener dog ikke at dette skader deres troværdighed som investering, da det blot skulle være et udtryk for, at de vil gøre deres arbejde ordentligt før lanceringen. Dette bakkes op af Weiss Ratings kode-vurderings-ansvarlige, eftersom han har gennemset koden for begge projekter på Github (hvor alle kan gennemse ihvertfald dele af koden for de fleste kryptovaluta-projekter), og betragter begge projekter som seriøse og blomstrende.

NEO mener Weiss Ratings også er meget hurtigere og mere skalerbar end Ethereum, og det er en platform der allerede er lanceret, og som bliver brugt af flere og flere projekter.

Samtidig skal man dog huske på, at Ethereum også aktivt arbejder på at forbedre sig hele tiden. Stifteren af Ethereum, Vitalik Butterin, har for nyligt udtalt, at Ethereum vil inkorporere en Sharding-teknik, hvorved Ethereum skulle blive konkurrencedygtig igen, når det kommer til transaktionshastigheder, volumen og skalerbarhed ift. de nyere platformsprojekter.

Sharding går teknisk set ud på, at man deler et netværk op i mindre dele, der kan fungere uafhængigt, men ikke angribes isoleret. 
På den måde kan man skabe et hurtigere samlet netværk, da de enkelte dele kan fungere uafhængigt, men beholder sikkerheden, da de mindre dele stadig hænger sammen, og referer tilbage til hinanden, for at holde en fælles enighed om, hvad netværket er.

Social media-projektet – Steem

Steem er Weiss Ratings også ret vilde med, og mener at projektet har en fantastisk forretningsmodel, ligesom de er begejstrede for skaberen, der er den samme person, som efterfølgende har skabt EOS.

Steem er en åben platform lidt a la Facebook (eller nok nærmere Medium), men hvor folk kan skrive blogs, og får betaling i krytpovalutaen $STEEM. Steem fungerer ved, at folk poster indhold (blogs), hvorefter brugere af platformen liker disse indlæg, hvis de syntes godt om den. Steem udbetaler derefter deres egen kryptovaluta, til dem der får likes.

På den måde har Steem udskiftet minere, der normalt får betaling for at mine, med folk der rent faktisk skaber indhold, og får betaling for dette (hvis de bliver liket af andre), og fordeler på den måde deres $STEEM. Steem har allerede lanceret deres platform for et stykke tid siden, og den fungerer glimrende, og er ret populær, ihvertfald blandt krypto-/blockchain-entusiaster.

Steem’s blog/social media platform kan findes på https://steemit.com.

Advarer mod alt med bitcoin i navnet

Selv om Weiss Rating er begejstrede for en del forskellige kryptovalutaer, er det dog langtfra alt, som de mener, det er værd at investere i. Ratingbureaet skriver direkte, at man bør styre uden om alle kryptovalutaer, som benytter Bitcoin-navnet til at give sig selv et boost.

Juan Villaverde skriver i et indlæg, at flere af disse er konstrueret af en person, som går under to navne (!), hvilket i sig selv får nogle alarmklokker til at ringe: Everett Forth and Rhett Creighton. Villaverde kalder ham en “serial coin imitator”, fordi han flere gange har skabt nye kryptovalutaer, som kapitaliserer på bitcoin-navnet. Nogle af disse er ZClassic, Bitcoin Private og Bitcoin Prime.

“Det fungerer på den måde, at han kopierer koden fra et eksisterende projekter, foretager nogle få, meningsløse ændringer, ændrer navnet, og derefter promoveres det som den ‘næste store ting” inden for kryptovaluta. De tjener på andres innovation og slører det faktum, at deres arbejde bare er en billig efterligning.”

Listen over billige efterligninger inkluderer ifølge Villaverde også Bitcoin Diamond og Bitcoin Gold, som end ikke er blevet inkluderet på Weiss Ratings’ liste. Villaverde har desuden udtalt, at skaberne af Bitcoin Cash er skyldige i “intellektuel uærlighed”. Hans begrundelse er, at det ikke var nødvendigt for Bitcoin Cash at forøge deres blockstørrelse til 32 megabytes, da der ikke er mange, som bruger kryptovalutaen på nuværende tidspunkt.

“Vores seneste data tyder på, at deres netværk kun foretager ca. 20.000 transaktioner om dagen og derfor er denne opgradering slet ikke nødvendig,” tilføjede Villaverde.

Man kan læse mere om Weiss’ kryptovaluta-ratings her: https://weisscryptocurrencyratings.com/

Du kan handle bitcoins og andre kryptovalutaer hos Markets Se mere her
Del denne artikel