Bankrådgiver: Jeg tæskede aberne med Teva-aktien

Udgivet: 15. januar 2018

Hele 72,4% i afkast på aktiehandel! Så flot er resultatet, der nu har sikret den 50-årige investeringsrådgiver Peter Fink en andenplads i Tradingeksperimentet under daytrader.dk.

Peter Fink

I denne sæsons udgave af Tradingeksperimentet skulle Peter Fink og de øvrige tilmeldte danskere kæmpe mod en flok børsaber, der tilfældigt havde valgt deres aktier ved hjælp af et lykkehjul. Og for Peter Fink var det slet ikke noget problem. Aberne endte med et afkast på minus 4,2% i konkurrenceperioden, imens Peter Fink altså scorede sig et afkast på 72,4% – rigeligt til at sikre ham en andenplads blandt alle deltagerne i konkurrencen.

”Jeg sørgede for at efterleve den gyldne regel om, at man straks skal lukke de små tab, men til gengæld lade gevinsterne løbe lidt længere. Det smuttede for mig et par gange, men overordnet set har det virket,” forklarer en glad Peter Fink.

Peter Fink er dog ikke helt grøn på aktie-området. I de sidste ti år har han arbejdet som investeringsrådgivning i bankverdenen, og inden da fungerede han som valutarådgiver i ca. 12 år.

”Min motivation for at melde mig til eksperimentet var, at jeg ville afprøve nogle handelsteknikker, der nok er lidt mere vovede, end dem jeg normalt beskæftiger mig med. På den måde adskiller investeringsrådgivning i bankerne sig meget fra de teknikker, man bruger, når man trader med kortere tidshorisonter,” forklarer Peter Fink.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Det var derfor en kombination af både erfaring, menneskelig list og vovemod, der betød, at Peter Fink i sidste ende kunne ryste aberne eftertrykkeligt ned fra træerne.

”Min største gevinst i tradingkonkurrencen opstod, da jeg tog en gearet position i Teva. Jeg havde en forventning om, at Kåre Schultz ville annoncere større besparelser i virksomheden, end markedet havde forventet. Jeg åbnede positionen dagen før pressekonferencen, og aktien steg ca. 15%, da besparelserne blev annonceret,” fortæller Peter Fink.

Derudover fik Peter Fink også gevinst i blandt andet Vestas og US Dollar/Japanese Yen.

Med en andenplads i Tradingkonkurrencen vinder Peter Fink en foldecykel fra Holbergshus-cykler samt bogen DAYTRADER og ”Aktiehandel og aktieanalyse” af Peter Arendt. Førstepladsen gik til Jesper Boll fra Dubai med et afkast på 178,97%.

Peter Finks afkast i konkurrenceperioden vist fra hans trading-konto
image_pdfimage_print
Del denne artikel