Kryptovaluta sikrede Jesper suveræn sejr i Tradingeksperimentet

Udgivet: 15. januar 2018

Med et afkast på hele 178,97% er Jesper Boll fra Dubai sæsonens suveræne vinder af Tradingeksperimentet under daytrader.dk. Afkastet er så højt, at Jesper samtidig tager titlen som alle tiders største vinder – også medtaget første sæson, der ellers blev vundet med et afkast på hele 95,4%

“Jeg lagde mærke til nogle bestemte fald i kursen på bitcoins, og når jeg dernæst så et vendingsmønster, så købte jeg op. Det gav virkelig nogle gode afkast,” fortæller 41-årige Jesper Boll, der nu kan kalde sig ”Sæsonens bedste trader” under daytrader.dk.

Jesper Boll, vinder af Tradingeksperimentet. Jesper bor og arbejder i Dubai, men har også boet i blandt andet Cape Town og Singapore og Nairobi.

I dette års udgave af Tradingeksperimentet skulle Jesper Boll og de øvrige deltagerne kæmpe med en flok børsaber, der ved hjælp af et lykkehjul havde valgt en række helt tilfældige aktier. Pointen var at undersøge om handel med værdipapirer er så uforudsigeligt, at aber kan handle lige så godt som almindelige danskere. Den teori er dog eftertrykkeligt blevet tilbagevist i forbindelse med eksperimentet. Aberne endte nemlig med et negativt afkast i perioden på 4,2%, imens andenpladsen, Peter Fink, opnåede 72,4% i afkast, og vinderen, Jesper Boll, altså fik hele 178,97%

Til dagligt arbejder Jesper Boll som Chief Investment Officer i Gulftainer Group med hovedkvarter i Dubai. På trods af titlen har Jesper Boll ikke noget at gøre med finansielle investeringer på sit arbejde – her handler det derimod om investering i nye projekter inden for havneterminaler og logistik. Til gengæld har han i flere år dyrket investering på fritidsplan, og her er det blevet til nogle solide afkast inden for valutaspekulation, hvor han har købt og solgt sydafrikanske Rand mod Euro med et lidt mere langsigtet perspektiv.

”Jeg fandt ud af, at der var en stor sammenhæng mellem valutaernes udvikling og inflationen på de to markeder. Det var klassisk investering, og det har jeg tjent fint på,” fortæller Jesper Boll.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

I de seneste måneder har Jesper Boll dog løftet interessen for trading til et nyt niveau, og han kan nu kalde sig desideret daytrader. Inspirationen fandt han blandt andet hos den private trader Claus Munk Larsen, der vandt første sæson af Tradingeksperimentet under daytrader.dk

”Jeg undersøgte simpelthen mulighederne og kiggede nærmere på de mennesker, der handlede med succes, men som ikke nødvendigvis havde en baggrund inden for finans. Når de kunne handle med overskud, måtte de have fat i noget, der virkede,” konstaterer Jesper Boll.

Ved siden Tradingeksperimentet gav Jesper Boll sig derfor til at studere Claus Munk Larsens metoder og tog også online-kurset Trading Empowered. I dag er Jesper Boll endt op med en trading-strategi, der er baseret på såkaldte ”harmoniske mønstre” i valutakryds, i særdeleshed det såkaldte Gartley-mønster.

”I dag handler jeg udelukkende Gartley-mønstre. Jeg bruger et værktøj, der hedder Formation Seeker, hvor jeg har sat systemet op, så den giver mig et signal, når der opstår et Gartley-mønster i mine foretrukne valutakryds. Jeg bestemmer selv, om det skal være signalerer baseret på fem minutters grafer eller på grafer over fire timer. Hvis jeg har meget travlt i forbindelse med arbejdet, så scanner jeg kun længere tidshorisonter. På den måde er trading-systemet meget fleksibelt,” siger han.

Foreløbig har Jesper Boll regnet sig frem til, at systemet i teorien kan have en hitrate på omkring 70%, men når man omsætter det til praksis, kan der være udfordringer med psykologi, stops og targets. Over de seneste 8 måneder har Jesper Boll dog opnået en stabilt afkast på 40%.

”I forbindelse med Tradingkonkurrencen tog jeg flere chancer, end jeg normalt tager, fordi tidsrammen var kort, og det gav heldigvis bid,” fortæller Jesper Boll.

Det blev til fine afkast i f.eks. canadiske dollars over for japanske yen, men de helt store gevinster fangede Jesper Boll i kryptovalutaen bitcoins over for amerikanske dollars.

”Jeg så nogle mønstre i bitcoin-kursen, der var meget ekstreme i forhold til, hvad jeg er vant til. Men hvert fald mindede om hinanden, og når jeg kombinerede det med fibonacci-analyse, så kunne jeg fange nogle meget gode opture i kursen,” siger han.

Jesper Boll kom ud af sin sidste handel i bitcoin i kurs 14400 efter et entry i kurs 11865, og siden konkurrencens afslutning har han endnu ikke igen handlet kryptovaluta.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Ud af i alt 23 handler i konkurrence-perioden, blev 8 af dem foretaget i bitcoins, og her vandt Jesper Boll hver gang. Alt i alt endte Jesper Boll med 78,26% profitable handler i perioden.

”Jeg er meget glad for mit arbejde, så jeg begynder ikke at trade på fuld tid hverken i dag eller i morgen. Men jeg må indrømme, at jeg bruger mere og mere tid på trading, så hvem ved, hvad jeg kan finde på i fremtiden,” siger en glad vinder.

Som vinder af Tradingeksperimentet får Jesper Boll et mentorforløb med den professionelle trader Peter Arendt til en værdi af 15000 kroner. Andenpladsen gik til Peter Fink, der opnåede et afkast på 72,4%.

Jesper Boll på havet ud for Dubai

Her under ses kursen på bitcoin over for dollars i den periode, hvor konkurrencen under Tradingeksperimentet kørte.

Oversigt over artikler om kryptovaluta:

>>> Handelsplatform til at handle kryptovaluta
>>> Daytrader.dk's foretrukne kryptovaluta
>>> Bitcoin eller Ethereum?
>>> Køb Ripple (XRP)
>>> Køb Ethereum (ether)
>>> Køb NEO
>>> Forstå bitcoin på 5 minutter
>>> Invester i kryptovaluta via profitable tradere
>>> Køb bitcoin - sådan gør du
>>> Køb Stellar Lumens
>>> Køb Bitcoin Cash
>>> Køb Ethereum Classic (ETC)
>>> Køb Cardano ADA
>>> Køb EOS
>>> Køb DASH
>>> Kryptotrader viser vejen: 330% aflast i kryptovaluta


Del denne artikel