Bitcoin mod all time high – skal du med op?

Udgivet: 1. marts 2024

Bitcoin stryger igen mod toppen. I løbet af det seneste år har Bitcoin gennemgået en imponerende stigning, og fra sit lavpunkt i december 2022 er prisen nu steget med hele 300%. Det går da heller ikke stille af i medierne i øjeblikket. I går ryddede Ekstra Bladet forsiden for at fortælle om Bitcoins voldsomme optur, og i dag står Martin Thorborg frem i Euroinvestor, og fortæller, hvordan han for sjov købe lidt Bitcoin for 4-5 år siden; en “joke”, der nu er over 1 million kroner værd.

Du kan investere i Bitcoin, Ethereum, Ripple, m.fl. hos Markets. Se mere her

Lige nu ligger kursen på Bitcoin lidt over 60.000 USD, og den virtuelle valuta nærmer sig dermed det område, hvor den tidligere nåede sin top i november 2021. Hvis den lykkes at bryde igennem denne modstand, kan vi forvente en potentielt aggressiv stigning, i hvert fald hvis vi ser på historiske mønstre.

Allerede for et halvt år siden skrev vi på daytrader.dk, at Bitcoin var klar til angreb, og det må siges at være gået i opfyldelse.

Siden bitcoin først blev lanceret i 2009, har kursen oplevet betydelige udbrud ved tre forskellige lejligheder. Med “betydelige udbrud” mener vi en situation, hvor et tidligere fald har varet i mindst et år.

Lad os nu tage et nærmere kig på disse tilfælde:

 

Bruddet i 2013 blev efterfulgt af en stigning på 698%

Efter et fald, der strakte sig over 20 måneder, lykkedes det for kursen at bryde igennem det tidligere modstand i februar 2013. Se ovenstående graf. Det resulterede i en imponerende stigning på hele 698%, før en betydelig korrektion indtraf. Det er værd at bemærke, at den første såkaldte “halvering” af bitcoin fandt sted den 28. november 2012. En “halvering” er en teknisk betegnelse for en tilstand, hvor udbuddet af Bitcoins sænkes, og hvor der derfor ofte sker en kursstigning.

Du kan investere i Bitcoin, Ethereum, Ripple, m.fl. hos Markets. Se mere her

Efter et nyt fald, der strakte sig over 41 måneder, lykkedes det atter for kursen at bryde igennem det tidligere modstand i april 2017. Dette resulterede i en enestående stigning på hele 1321%, før en betydelig korrektion opstod. Det er værd at bemærke, at den anden halvering af bitcoin skete den 9. juli 2016. Se nedenstående graf.

Efter et nyt brud april 2017 opstod en enestående stigning 1321%

Og står skete det hele en gang til: Efter et fald, der varede 36 måneder, lykkedes det for kursen at bryde igennem det tidligere modstand i december 2020. Dette resulterede i en stigning på hele 225%, før endnu en mærkbar korrektion fandt sted. Den tredje halvering af bitcoin fandt sted den 11. maj 2020. Bemærk at de store udbrud er kommet en tid efter de tidligere bitcoin-halveringer.

Bruddet i 2020 endte atter med stigning. Denne gang på 225%

Og hvad så nu?!

Den næste bitcoin-halvering sker den 19. april 2024. Dette kunne muligvis tale imod, at et udbrud vil finde sted nu. Hvis du derimod tror, at vi ser en top i bitcoin, kan du vælge at gå kort i bitcoin (shorte). Du kan både købe og gå kort i bitcoin via handelsplatformen Markets.

I videoen nedenfor ser du, hvordan du gør:

Du kan både købe og gå kort i bitcoin via handelsplatformen Markets.

Den nuværende kurs på bitcoin kan du se på grafen herunder.


Kryptovaluta såsom Bitcoin er særdeles volatil, og du skal kun handle for penge, du har råd til at tage. Al trading indeholder risiko. Handl kun med kapital, som du har råd til at tabe. Historisk afkast garanterer ikke fremtidige afkast. Indholdet på websitet har et uddannelsesmæssigt sigte og skal ikke betragtes som investeringsråd. Daytrader.dk er blandt andet sponsoreret af Markets

Del denne artikel