Buffett er iskold: Køber mere Apple og Teva

Udgivet: 16. august 2018

Mange af verdens tradere ligger i øjeblikket søvnløse af angst for handelskrig, tyrkisk inflation, kinesisk gældskrise eller krigsretorik. Men en af verdens mest succesfulde investorer, den 87-årige superinvestor Warren Buffett, er tilsyneladende iskold. Finanskanalen CNBC har netop berettet, at Buffetts legendariske investeringsfirma Berkshire Hathaway således har øget indsatsen i en lang række virksomheder, hvor Warren Buffett ellers i forvejen ligger tungt. Det gælder blandt andet Apple, hvor Berkshire Hathaway i forvejen ejer aktier for over 40 milliarder dollars. Den indsats er nu blevet øget med 5 procent mere.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app
Warren Buffett

Det samme gælder Buffetts indsat i Teva med den danske direktør Kåre Schultz ved roret. Her har Berkshire Hathaway øget investeringerne med 6.7 %. Derudover har Berkshire også skruet op for indsatsen i investeringsbanken Goldman Sachs med ikke mindre end 21% samt i flyselskaberne Delta og Southwest, hvor indsatsen begge steder er øget med næsten 19%.

Buffetts investeringer er legendariske. I 1964 startede han sit investeringsfirma Berkshire Hathaway, og siden dengang er værdien af virksomheden vokset med 1.300.000% mellem december 1964 og maj 2017. I samme periode er S&P500-indekset, der måler værdien af de største amerikanske virkomsheder ”kun” stget med omkring 2700 %. Ved hjælp af investering har Warren Buffett kæmpe sig op fra avisbud til en formue på 80 milliarder dollars, hvilket gør ham til en af verdens absolut rigeste mennesker.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

En håndfuld af Buffetts bedste investeringer:

– Som 20-årig besøgte Buffett direktøren for forsikringsselskabet GEICO og investerede derefter 65% af sin lille formue på 20000 USD i virksomheden. Aktien steg over 100 gange i de følgende år. I 1990erne købte Buffett hele GEICO.

– I 1964 købte han 5% af aktierne i American Express, der netop havde oplevet en skandale. Købet fra perfekt timet. Under ti år senere var kursen 10 doblet.

– I 1988 købe Buffett stort op i Freddie Mac. Han solgte ud i år 2000, hvor kursen toppede i 70 USD med en fortjeneste på 1500%

– I 2002 købte han PetroChina og solgte igen 5 år senere med en fortjeneste på 720%

– I 2009 købte han bilfabrikanten BYD og solgte 6 år senere med en fortjeneste på 671%

– I 1990 købte han Wells Fargo og solgte i 2014 med en fortjeneste på 9417%

Værdien af Warren Buffetts investeringsfirma, Berkshire Hathaway, mod værdien af kursværdien af de største amerikanske virksomheder over tid. Kilde: business insider
image_pdfimage_print
Del denne artikel