Børsfesten er slut: ”Sell the rally”

Udgivet: 10. december 2018

I årevis har det været nemt at være swingtrader. Hver gang markedet faldt i en uge, skulle man blot købe op i ugen efter. Strategien hed ”Buy the dip”, og den strategi har virket på årsbasis siden 2002. I hvert fald i det store amerikanske S&P 500-indeks.

Men nu er det slut.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

På baggrund af de store aktie-fald i de seneste måneder, er der alvor slået hul i den gamle strategi, og nu hælder traderne i stedet for til den stik modsatte metode, nemlig ”Sell the rally” – eller på dansk ”Sælg på opturen”.

Nedenstående chart fra Morgan Stanley viser med alt tydelighed, hvor stor ændringen har været i år sammenlignet med sidste år og de seneste mange år. Det før så selvsikre børsmarked er blevet svagt i knæene, og lige nu ved ingen, hvornår styrken genfindes.

“Vores strategier i forhold til aktier har bevæget sig fra buy-the-dip til sell-the-rally,” siger analytiker Peter Cecchini fra den amerikanske mæglervirksomhed Cantor Fitzgerald til Bloomberg.

Samme strategi har længe været brugt af den danske trader Peter Arendt i forbindelse med det store tyske DAX-indeks. I de seneste mange måneder har Peter Arendt gentaget det samme mantra i forhold til DAX, nemlig ”Opadgående korrektion i DAX er en ny salgsmulighed”.

Og det har han i den grad haft ret i. Peter Arendt gik short i DAX i starten af året på brud under 12.464 euro, og siden har han igen og igen anbefalet yderligere salg efter hver mindre stigning. Både under sin mentor-træning og i sit nyhedsbrev.

I Arendt seneste analyse fra i dag er han blevet endnu mere pessimistisk. Nu gælder det ikke blot salg af DAX, men også det store amerikanske S&P 500-indeks.

”Det ledende amerikanske aktie-index, S&P500, slog i starten af oktober måned ny kursrekord i 2.940 dollar. Efterfølgende satte en nedtur dog ind og den nye kursrekord i 2.940 dollar var dermed en fælde – en såkaldt bull-trap,” skriver Peter Arendt der gik i salg i S&P 500 under kurs 2890 USD.

Det er formodentlig en giftig cocktail af højere renter, færre dollars, en lurende handelskrig med Kina og general politisk uro, der har fået investorerne til at smide aktierne fra sig i den seneste tid.

Ved yderligere brud, ser Peter Arendt en risiko for, at S&P kan søge helt ned mod 2000 dollars i 2019.

 

image_pdfimage_print
Del denne artikel