Markedet klamrer sig til sin sidste sten

Udgivet: 17. december 2018

Af Larry Pesavento, professionel trader

Normalt er de to sidste uger af året positive for aktiemarkedet. Men som du kan se på nedenstående charts, så vil en anelse mere svaghed i markedet nemt kunne sende kurserne yderligere 4-5% ned i de store indekser.

Her efter weekenden kunne kurserne allerede være åbnet dybt nede, men faktisk er markedet åbnet nogenlunde uforandret efter weekenden. Meget kan ske i de næste timer, men lige nu ser det faktisk ud til, at bunden holder. Det gælder også de store IT-selskaber i FANG, der ser ud til at holde et meget kritisk støtte-niveau.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Med hensyn til prisen på råolie, så kæmper olien med at stige fra støtteniveauet omkring 49,5 USD. Problemet er, at støtten blev skabt for snart to uger siden, og siden har der kun været en meget svag stigning på kun 4 dollars. Jeg havde forventet en stigning til mindst 60 USD, fordi markedet har været oversolgt meget længe. Så enhver bevægelse ned igen, vil tale for mere fald i et svagt marked.

Dollar-indekset befinder sig også ved et meget kritisk niveau. Det gælder faktisk alle fem store valutakryds. Vigtigst ser det ud for britiske pund over for amerikanske dollars, hvor kursen har skabt en såkaldt butterfly pattern på den langsigtede 78.6% fibonacci. Det skete da premierminister May var tæt på at miste kontrollen over parlamentet forleden

Kryptovaluta bliver ved at være under pres. Bitcoin har nået den lave ende i et ABCD-mønster og handles til 3200 USD. En lukkekurs under 2900 USD vil betyde den største korrektion siden 2010.

S&P500

Nedenstående video er lavet af Larry Pesavento natten til mandag, 17. december 2018, dansk tid.

larry2Daytrader.dk samarbejder med Larry Pesavento. Han har arbejder som fulltime daytrader siden 1967. Du kan se mere om Larry Pesavento på hans website www.larrypesavento.com

image_pdfimage_print
Del denne artikel