Historisk købssignal: Guld nær priseksplosion. Sådan kan du købe.

Udgivet: 8. marts 2022

Et voldsomt teknisk signal er ved at udvikle sig i prisen på guld. Det drejer sig om en enorm såkaldt Cup and handle-formation, der har været undervejs i mange år.

Hvis mønsteret bekræftes (og det kan ske inden for de næste timer eller dage), kan vi ifølge teknisk analyse forvente en historisk prisstigning på guld i den kommende tid, helt op til godt 3000 USD. Det ville betyde en stigning på omkring 50 % i forhold til nuværende niveauer, samt en guldpris der aldrig har været højere. Man kan spekulere direkte i guldprisen via handelsplatformen Markets.

Siden sommeren 2020, hvor guld oplevede all-time-high, har guldprisen været i en større korrektionsfase. I de seneste uger er prisen dog brudt igennem betydelige niveauer af modstand, og det ser nu ud til, at den nærmer sig det tidligere toppunkt på 2075 USD, som blev sat den 7. august 2020.

Cup and handle-mønsteret ligner en tekop i sin form. Det er et af de ældste og mest pålidelige handelsmønstre i forbindelse med teknisk analyse.

Hvis prisen bryder igennem dette niveau (2075 usd), fuldføres en gigantisk Cup and handle-formation (se billedet ovenfor). I en sådan situation kan det forventes, at prisen vil stige samme afstand som koppens højde. Det ville betyde prisniveauer på lidt over 3000 USD i guld.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Disse prisoverslag er baseret på klassisk Cup and handle-teori, og der er naturligvis ingen garantier. Men mønsteret betragtes som en af ​​de mest pålidelige købsformationer og bruges af handlende og investorer verden over. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du handler med Cup and handle-mønsteret.

Handelsstrategi

Hos handelsplatformen Markets kan du investere i prisen på guld med en gearing på 1:20. Det betyder, at dit afkast bliver 20 gange større. (Det samme gør dit evt. tab naturligvis også). Kig efter kontrakten ved navn ”gold” eller ”gold futures”.

Vælg det antal enheder af guld, du vil købe, og sæt f.eks. entry til 2075 USD. Målet er helt oppe i 3000 USD, men profit kan også tages tidligere, hvis man ikke har tålmodighed til at vente. Der er jo heller ingen garantier for, at signalet ender i det endelige kursmål.

Sådan dannes Cup and handle

Cup and handle-mønsteret forekommer ved alle tidsintervaller, såsom 1-minutsgrafen, og med større intervaller, såsom den daglige eller ugentlige graf. Jo længere tidsintervaller, desto mere pålideligt er mønsteret.

Mønsteret dannes under en naturlig proces af udbud og efterspørgsel, så der er intet hokus pokus over mønsteret. Det bliver dannet, når en faldende kurs stabiliserer sig og igen begynder at stige (selve koppen). Når kursen når op til tidspunktet fra det første fald, begynder køberne typisk at tvivle, og sælgerne tager over. Sælgerne bukker dog hurtigt under for fornyet købspres, og håndtaget i mønsteret dannes nu. Herfra går det typisk videre op.

Se nedenstående billede:

Entry

I en Cup and handle er der altid en slags dobbelt topformation. Du kan vælge at købe, når prisen overstiger det højeste punkt af disse toppe. Se eksempel nedenfor:

Alternativ entry

En alternativ indgangsmetode er, at du venter med at købe, indtil prisen er brudt igennem modstanden, og at bruddet er sket med et væsentligt højere volumen sammenlignet med tidligere dage:

En ulempe ved denne metode er, at du risikerer at gå glip af en del af stigningen. En fordel er, at du har lidt mere bekræftelse på, at der er tale om et rigtigt brud. Men husk, at der ikke er nogen garantier for, at signalet vil lykkes. Prisen kan godt falde tilbage, efter at prisen er brudt op, et såkaldt “falsk udbrud”. Derfor er det vigtigt altid at bruge et stop loss-funktion.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

Target

Målet for din handel er mindst afstanden mellem bunden af ​​kroppen og toppen af ​​håndtaget. Se billedet herunder:

I det tilfælde ville du have fået en risk/reward på lidt over 1:3, hvis håndtaget på koppen var ca. 1/3 af skålens højde. Du kan selvfølgelig bruge andre exit-strategier. Hos handelsplatformen Markets kan du investere i prisen på guld med en gearing på 1:20. Det betyder, at dit afkast bliver 20 gange større. (Det samme gør dit evt. tab naturligvis også). Kig efter kontrakten ved navn ”gold” eller ”gold futures”.

image_pdfimage_print
Del denne artikel