Kunstig intelligens slog markedet

Udgivet: 19. juli 2018

Danske og tyske aktier har fået en hård medfart i år, og havde man investeret i det danske eller tyske indeks for lidt over et halvt år siden, ville afkastet have været henholdsvis ca. -4% og -5%.

Men heldigvis er der andre måder at investere sine penge på. For lidt over et halvt år siden afholdt Daytrader.dk et webinar om aktiescreenings-værktøjet Heystocks, som hjælper almindelige investorer og tradere med at identificere aktier, der klarer sig bedre end markedet generelt. På webinaret gennemgik vi en række aktier, som ifølge værktøjet så særligt lovende ud, og vi sammensatte en portefølje med de 10 aktier, som blev nævnt i webinaret.

Nu, lidt over et halvt år senere, har porteføljen givet et afkast på hele 17,4 pct., hvilket er langt bedre end aktiemarkedet generelt. Herunder kan du se en oversigt over, hvordan aktie-indekserne har performet siden tirsdag d. 6. november 2017, som er den dag porteføljen blev sammensat og oprettet hos Heystocks på basis af momentum-indikatoren HeyScore.

Danske C25: -4,1%
Tyske DAX30: -5,4%
Amerikanske SP500: 8,4%
Britiske FTSE 100: 1,5%
HeyScore-porteføljen: 17,4%

Selv om det danske aktiemarked ikke har performet så godt som helhed, har de fire aktier, som blev udvalgt til HeyScore-porteføljen performet fint, blandt lykkedes det at identificere vinderaktien Ambu, som har givet afkast på hele 92,2%, men også Topdanmark og B&O har med afkast på 18,3% og 13,7% været gode at have i porteføljen.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Herunder ses den samlede portefølje:

 

Som nogle vil kunne huske, blev der på webinaret også advaret mod at købe Vestas. Dengang udtalte CEO for HeyStocks Peter Smedegaard: “Heyscore kigger ikke på, hvad analytikerne siger. Vores system viser derimod, at Vestas-aktien formodentlig er på vej videre ned.”

Aktien har siden webinaret haft et negativt afkast på -23,1%.

Heystocks-værktøjet er bygge op omkring det simple princip, at hvis en aktie har en Heyscore på 90-100, så viser historiske analyser på, at aktien har en meget god chance for at stige i løbet af de næste 3 måneder.

Har du lyst til at få en dybere forståelse af, hvordan HeyScore virker, så kan du gense webinaret herunder, og her vil du blandt andet kunne se, at de aktier vi valgte til porteføljen, var de aktier, der blev nævnt i webinaret, og som havde en HeyScore på mellem 90 og 100. Heystocks.com har siden webinaret blev afholdt valgt at gøre deres værktøj gratis.

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

Tre aktier, som har en høj HeyScore lige nu

Når værktøjet med succes kunne bruges til at finde aktier til en stærkt performende portefølje, så giver det selvfølgelig mening at se på, hvilke aktier som har en høj HeyScore i dag. I den gamle portefølje er det kun Ambu-aktien som med en HeyScore på 100 fortsat ligger i intervallet 90-100 og dermed stadig kunne være en købskandidat.

Vi har fundet yderligere tre aktier, som ilge nu har en HeyScore i niveauet 90-100 og dermed er potentielle købskandidater:

MercadoLibre er også kendt som den latinamerikanske Amazon. Virksomheden er dominerende inden for online-handel i store dele af Latinamerika og opnår 95% af sin omsætning i Brasilien, Argentina, Venezuela og Mexico. MercadoLibre beskæftiger sig med e-handel og ejer også betalingsservicen MercadoPago og onlineannoncerings-platformen MercadoClics samt en række andre, mindre forretningsområder. Virksomheden kan være en potentiel købskandidat for Amazon, hvilket ville få prisen på aktien til at stige, men omvendt kan MercadoLibre også risikere at skulle konkurrere med Amazon, hvis den amerikanske Internet-gigant vælger at fokusere mere på de latinamerikanske markeder. Aktien har en HeyScore på 92 og har igennem de seneste år haft et meget stærkt, opadgående momentum med en stigning på 173% over de seneste tre år, og 31% over det seneste år.

Mastercard er, som de fleste vil vide et multinationalt selskab, hvis primære forretningsområde er gennemførsel af betalingstransaktioner. Virksomheden står for et af verdens største kreditkortsystemer, og når kunderne anvender kortet til betaling, sørger selskabet for at overføre beløbet mellem afsender og modtager. Selskabet modtager et transaktionsgebyr, der er det primære grundlag for deres indtjening. Aktien har været inde i et meget stærkt momentum med en stigning på hele 61,7% igennem det seneste år. Mastercard-aktien har en HeyScore på 91.

Amazon er en momentum-aktie ud over det sædvanlige. De fleste kender virksomheden, som har bredt sig ud til at dække et meget bredere spektrum af forretningsområder end kun at være en Internet-boghandel som i begyndelsen. Amazon har udfordret traditionelle supermarkeds-giganter som Walmart med deres opkøb af supermarkedskæden Whole Foods, og samtidig konkurrerer de med IT-giganter som Google, Microsoft og IBM med deres cloud hosting-forretning. Og som om det ikke var nok, bevæger de sig også ind underholdningsområdet med deres Amazon Prime Video og er dermed også blevet en konkurrent til Netflix, Hulu og HBO, alt imens de i USA med Amazon Echo har opnået en førende position på markedet for virtuelle assistenter, som er et marked med trecifrede vækstrater i procent. Aktiekursen afspejler også klart denne udvikling, og aktien er det seneste år steget med imponerende 79,4%. Også HeyStocks aktieværktøj har en positiv vurdering af aktien, og aktien har en HeyScore på 96.

Sådan kan du investere i aktierne
På handelsplatformen Markets kan man investere i aktierne ovenfor med en gearing på 1:10. På denne måde har man mulighed for at forstørre både gevinster og tab. Stiger en aktie én procent, vil man have tjent 10% på sin investering, og omvendt vil man tabe lige så meget, hvis investeringen går den modsatte vej.

Når man handler med gearing, skal man være opmærksom på, at evt. tab naturligvis også blive større, hvis kursen falder. Man skal som altid kun handle med penge, man kan tåle at tabe.

Som det beskrives i videoerne nedenfor, vil man normalt handle aktierne med en 80 dages-horisont eller længere, og efter denne periode vil man vurdere, om aktierne stadig har momentum (dvs. det, der svarer til HeyScore 90-100). Er der stadig momentum, beholder man aktierne. Er momentum ebbet ud, så erstatter man aktierne med andre momentum-aktier. Hvis det generelle aktiemarked er positivt vil det også smitte af på momentum-aktierne, og så vil man naturligvis også kunne opleve, at man opnår et godt afkast på mindre end 80 dage.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Herunder videoerne med analyse af Vestas-aktien, samt en gennemgang af Heystocks.

Disclaimer: Medarbejdere hos Daytrader.dk ejer aktier i Mastercard og Amazon

 

 

Virksomheden bag daytrader.dk ejer en mindre del af Innolab Capital, som er virksomheden bag Heystocks.com.

image_pdfimage_print
Del denne artikel