Trendvending og købsmulighed i svensk mobilaktie

Udgivet: 11. juli 2018

Den svenske telekommunikationsvirksomhed Ericsson, har mistet en stor værdi i kurs siden de glade midt nuller. Men aktien kan være i gang med atter at genfinde lidt opadgående momentum og en decideret bundformation og dermed trendvending fra ned til op er netop blevet en realitet. Derfor kan aktien være et investeringsalternativ i en tid med stor usikkerhed på de finansielle markeder.

Handelsstrategi

Aktuel kurs er 67,10 SEK. Køb aktien nu, eller afvent alternativt brud op over 71,20 SEK. Langsigtet target kan sættes ved 110 SEK og salgs og tabsstop kan sættes i 55 SEK.

Teknisk analyse

Det seneste knap halvandet år, har Ericsson aktien bevæget sig i et sidelæns handelsinterval gående fra bund og støtte i 45 SEK og op til top og modstand i 65 SEK. Den usikre sidelæns handel kommer efter at aktien fra 2015 og ind i starten af 2017 var inde i en ny kraftig ned-trend. Denne ned-trend kan dog netop nu være ved at vende til ny op-trend. Således har aktien allerede nu brudt det sidelæns handelsinterval i opadgående retning.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

I skrivende stund handles aktien til godt 67 SEK, efter af et par omgange at have prøvet kræfter med modstand oppe i området omkring 70 SEK. Kortvarigt har aktien været oppe i 71,20 SEK, hvilket nu er vores første modstandsniveau for den nye op-trend i opadgående retning. Et brud op over dette modstandsniveau, vil bekræfte at trenden endegyldigt er vendt fra ned til op. Dog kan man godt allerede nu gå i køb på aktien, eftersom aktien som nævnt tidligere er brudt op over det sidelæns handelsintervals top og modstandsniveau i 65 SEK.

Den nye op-trend, som aktien nu er inde i, har potentiale op mod toppe fra 2015 i omegnen af 110 SEK. Derfor sætter jeg target for mit køb oppe ved disse toppe, omend der er en del modstandsniveauer der skal brydes først.

I nedadgående retning er der støtte til op-trenden i omegnen af 60 SEK. Et brud under dette støtteniveau vil betyde, at op-trenden vil kunne annulleres for denne gang og derfor vil jeg vælge at sætte mit tabsstop for et køb af aktien et stykke under dette støtteniveau. Jeg vil således vælge at lægge salgs og tabsstop for et køb af aktien nu ved brud under 55 SEK.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

Hvis der jagtes en profit ved gamle toppe i 110 SEK og sættes stoppet i 55 SEK, så vil handlen kunne laves med en god Risk/Reward.

Bemærk i øvrigt at aktien tilbage i midt nullerne var oppe og handle i omegnen af 150 SEK. Det var lige inden finanskrisen. Selvom aktien potentielt kan søge tilbage mod dette område, så vil jeg i første omgang ikke jagte dette mål, men derimod ”nøjes” med toppene fra 2015 omkring 110 SEK.

På basis af ugegrafen, så er der prisstærke takter at spore i de tekniske indikatorer. Både RSI og MACD udviser stigende moment i opadgående retning og bakker derfor også op om, at aktien potentielt kan søge tilbage imod området omkring 110 SEK.

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Peter Arendt har også et mentorforløb for nye investorer og tradere, som gerne vil lære mere om, hvordan de kan optimere deres portefølje og håndtere risikostyring bedre. Vil du vide mere om mentorforløbet, kan du kontakte Peter Arendt her

 

Se også mere om forløbet her:

image_pdfimage_print
Del denne artikel