Lige nu: Cannabis-aktier eksploderer i værdi

Udgivet: 30. august 2018

”I de kommende år vil cannabis skabe rigtige mange millionærer. Og en af dem kan blive dig”. Sådan skriver den amerikanske aktieanalytiker Nigam Arora på nyhedssitet MarketsWatch.

Den optimistiske forudsigelse kommer efter, at en række cannabis-aktier er steget eksplosivt i værdi i de seneste dage. Det gælder for eksempel Tilray (ca. 150% på 14 dage), Aurora Cannabis (ca. 75% på 14 dage), Aphria (ca. 90% på 14 dage) og Cronos (ca. 125% på 14 dage). Alle kan handles hos IG Markets.

Stigninger kommer blandt andet, fordi der nu kun er halvanden måned til, at Canada som det første industrialiserede land i verden vil legalisere brug af cannabis/hash næsten fuldstændigt, også hvis planten alene bruges som nydelsesmiddel og rusmiddel.

Cannabis-planten

Samtidig ser det ud til, at internationale bryggerier i stigende omfang viser interesse for cannabis. Bryggerierne har længe kæmpet intenst for markedsandele, og nu ser de tilsyneladende helt nye muligheder for vækst – nemlig ved ikke kun at sælge alkohol som nydelsesmiddel, men også cannabis. For får dage siden meddelte bryggeriet bag den kendte Corona-øl, Constellation Brands, at de købte for 3.8 millarder kroner i cannabis-virksomheden Canopy Growth Corp, så Constellation Brands i dag ejer 38% af aktierne i den store canadiske cannabis-virksomhed. Læs evt. vores artikel cannabis-aktier: Knald eller fald

Andre store bryggerier ligger også på lur for flere opkøb i cannabis-branchen, og dette kan skabe enormt hype i enkelte cannabis-aktier, men selvsagt også i hele branchen.

Mange tilhængere sammenligner cannabis-aktierne med tiden før alkohol blev legaliseret i USA i 1933. Forbruget af alkohol eksploderede selvsagt efter legaliseringen, og det samme gjorde værdien af bryggeriaktierne.

Mange håber, at en evt. legalisering af cannabis vil følge samme mønster.

En anden interessant faktor, der har drevet cannabis-aktierne i de seneste dage, er, at den amerikanske præsident Donald Trump ser ud til at rage mere og mere uklar med sin justitsminister Jeff Sessions. Justitsministeren har været stærk modstander af legalisering af cannabis i USA, men hvis han pludselig må gå af på grund af uoverensstemmelser med Trump, kan det måske føre til en mere moderat justitsminister.
Cannabis-branchen har længe håbet på, at opblødning af cannabis-lovene i USA kan være på vej. Hvis det sker vil værdien af de canadiske cannabis-virksomheder sandsynligvis nå hidtil usete højder, fordi kundegrundlaget i USA selvsagt er enormt.

Hvis man vil handle Cannabis-aktierne i disse dage, gør man klogt i at vente i timerne efter markedsåbning i Canada, før man kaster sig ind i et evt. køb. Kurserne er i øjeblikket stærkt volatile, og de seneste dages stigninger kan måske blive vendt og resultere i fald, hvis investorer i stort tal begynder at hente gevinsterne hjem.

Hos handelsplatformen IG Markets kan man finde og handle de fleste canadiske cannabis-virksomheder. Hos IG handles papirerne med gearing x5. Det betyder, at en kursstigning på 1% resulterer i en gevinst på 5%. Et kursfald på 1% resulterer modsat i en tab på 5%. Havde du investeret 10.000 kroner i cannabis-virksomheden Tilray den 14. august i kurs 24,2 CAD ville du i dag med en gearing på 5% kunne inkassere over 120.000 kroner. Læs også vores anmeldelse af IG Markets.

De seneste dages kraftige stigninger i kursen på Tilray aftegnet på en kursgraf.
image_pdfimage_print
Del denne artikel