Strategi fanger dagens trend, og det kan være mange penge værd

Udgivet: 22. november 2021

Ved børsåbningen går det ofte vildt for sig på kursgraferne, og som trader kan det være svært at finde det helt rigtige tidspunkt at hoppe på bølgen.

De fleste af os håber at fange dagens store trend, for det er her pengene ligger. Men desværre er det ikke altid nemt.

Denne artikel beskriver dog en enkel og effektiv strategi for handel, når børsklokken ringer.

Se videoen nedenfor, der forklarer strategien. Læs også artiklen, da videoen og teksten supplerer hinanden.

Åbningsstrategi – Sådan gør du

Åbningsstrategien kaldes også Opening Range Breakout (ORB). Du kan bruge strategien til individuelle aktier, men den kan også bruges i indekser og andre markeder.

Når du handler strategien, bør du være klar, når markedet åbner. I de første minutter og den første time oplever markedet normalt de største kursbevægelser i løbet af dagen. Den retning markedet går i denne tidlige fase, er dog ofte et udtryk for tendensen resten af dagen. På den måde kan dagens højeste eller laveste niveau ofte findes inden for de første 15 minutter af handelsdagen.

Prøv vores gratis handelssignaler - LIVE Via Telegram-app

Du kan handle strategien på flere forskellige tidsrammer, såsom 5 min, 15 min og 1 time. En populær tidsramme er 15 minutter, så det er den vi bruger i eksemplet nedenfor.

Til at begynde med bør du finde en aktie eller et indeks, hvor du i forvejen har en vis forventning om, hvor kursen skal gå hen. I dette eksempel har vi kigget på Teslas aktie og valgt at handle ved børsåbningen den dag, hvor virksomheden har fremlagt regnskab. Den første 15 min candlestik efter markedet er åbnet, er i dette tilfælde en grøn bar, og vi kan derfor gå ud fra, at markedet ser positivt på rapporten, og at prisen potentielt vil stige mere.

Du ønsker derfor at købe, men ifølge strategien kun HVIS de næste eller kommende candles passerer toppen af den første candle. Dette sker i dette tilfælde allerede ved næste candle, så derfor køber du på det tidspunkt. Du sætter dit stop loss under dagens laveste punkt, som i dette eksempel er under den første candlestick.
Som du kan se, udviklede prisen sig til din fordel i dette eksempel, og du kunne have opnået en pæn fortjeneste, hvis du havde holdt stillingen åben de følgende dage:

Exit-strategi

Opening Range Breakout (ORB) er en entry-strategi, og du kan vælge flere forskellige exit-strategier, afhængigt af din risikotolerance. En simpel metode er at have en fast “risk-reward” på mindst 1:2. Det betyder, at hvis du risikerer at miste DKK 1.000, hvis dit stop loss bliver ramt, kan omvendt vinde DKK 2.000, hvis din take-profit er nået. Du kan selvfølgelig handle med større risiko/afkast, men vi anbefaler at bruge mindst 1:2, så dine gevinster altså er dobbelt så store som dine tab.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

Gå kort med strategien

Strategien virker også til at gå kort med, altså sælge markedet. I eksemplet nedenfor har vi igen set på Teslas graf, men efter et andet regnskabstal. Den fremhævede candlestick er den første 15-minutters prisbar for dagen. Du kan se, at markedet gaber ned (hullet i prisen), og den første candlestick er rød (negativ). Den har en lang såkaldt ”hale” på toppen, hvilket indikerer yderligere salgspres. Vi kan her gå ud fra, at markedet var skuffet over rapporten, og at aktien muligvis vil falde mere.

Supplerende information om strategien

Husk, at du kan bruge flere forskellige tidsrammer til at handle Opening Range Breakout (ORB). Jo større tidsramme, jo mere sikkerhed, jo mindre tidsramme, jo større er risikoen, men potentielt er beløningen også større. Mange vælger 15-minutters grafen, når “chokket” fra børsåbningen begynder at aftage, og markedet ofte finder dagens retning.

Prøv vores gratis handelssignaler - LIVE Via Telegram-app

Husk på, at enkelte aktier nogle gange “gaber” i løbet af natten, så der går hul i kursgrafen fra den ene dag til den anden. Hvis du handler denne strategi i aktier, er det derfor vigtigt, at du investerer relativt små beløb, hvis markedsgabet går mod dig. Det kan nemlig være svært at komme ud af aktien, når børsmarkedet er lukket.

Husk også, at strategien ikke kun fungerer efter regnskabsaflæggelse. Du kan til enhver tid handle strategien. Men det er altid godt at have mindst én anden grund til at handle i den retning, som strategien viser. Måske vil prisen samtidig have støtte omkring et vigtigt supportniveau eller Fibonacci-niveau? Det er også en god idé at følge den større trend og handle på stærke markeder, der er tydeligt trending. Dette øger generelt chancerne for, at strategien lykkes.

Du kan lære meget mere om daytrading på et af vores gratis kurser. For eksempel Kickstart din daytrading

image_pdfimage_print
Del denne artikel