Mads Christiansen vandt Millionærklubben – her er hans aktietips til 2021

Udgivet: 11. januar 2021

Med et afkast på hele 266% blev Mads Christiansen en suveræn vinder af Millionærklubbens konkurrence om at blive den bedste aktiehandler i 2020. Den danske tech- og gaminginvestor opnåede dermed det højeste afkast på en ikke-gearet aktieportefølje i radioprogrammets historie.

Her på daytrader.dk har vi også samarbejdet en del med Mads Christiansen, og vi har blandt andet fået gjort det muligt for vores brugere at kopiere Mads’ handler 1-1. Det vil sige, at hver gang han tager et handel, så bliver den samme handel automatisk eksekveret på brugerens konto. Det er også kendt som copytrading.

Mads har haft en utrolig træksikkerhed i 2020, og derfor synes vi, det kunne være interessant at høre, hvordan han ser på 2021, og hvilke aktier han har i kikkerten i 2021:

Christian, daytrader.dk: Mads, tillykke med sejren i Millionærklubben. 2020. Hvad var det, der lykkedes så godt for dig i 2020?

Mads Christiansen: “Jeg startede 2020 med en langsigtet portefølje bestående af aktier, som jeg stolede på. Det betød, at jeg ikke blev for usikker, da corona væltede markederne. Altså, det er super hårdt, at se sin portefølje tabe 5-10% i værdi flere dage i træk, men jeg tvivlede aldrig på min strategi, som er at compounde med de aktier, jeg havde valgt og kender rigtig godt. Alligevel melder tvivlen sig, når man så hører alle tale om verdens økonomiske undergang. Det er en vigtig positiv lektie for mig, at jeg altid skal have aktier, jeg forstår og stoler på på den lange bane.”

Christian, daytrader.dk: Hvad er din strategi for at vinde Millionærklubben i 2021 også?

Mads Christiansen: “Jeg har fundet de af de af mine langsigtede aktier, som jeg mener kan stige mest i 2021. I stedet for at være koncentreret på mine absolutte toppicks har jeg valgt at tage 12 aktier med, dels for at have lidt flere aktier at heppe på, men også for at få plads til et par cloud-aktier. Det afspejler min egen private portefølje. Speederen i bund på e-commerce og digitale platforme, og en føler ude i data-segmentet.”

Christian, daytrader.dk: Hvilke temaer tror du bliver væsentlige i 2021? Fortsætter markedet op?

Mads Christiansen: “I 2021 forventer markedet, at vaccinerne kommer til at rulle ‘corona-effekten’ tilbage. Jeg tror, at markedet bliver overrasket over, at digital penetration vil accelerere i 2021. Digitalt udgør lige nu måske 7% af verdens GDP, og jeg tror vi skal op på 30% eller mere i 2030. Derfor ser jeg de næste 10 år som overvejende et bull-marked trukket af digital disruption.

Disruption betyder imidlertid “afbrydelse”. Det, der afbrydes, er det, der var løsningen på problemet, før løsningen bliver digital. Mange af de tidligere ‘løsninger’ leveres af de virksomheder, som i dag ligger i ‘value’-segmentet af aktier, og derfor mener jeg ikke blot, at man skal have tech-aktier, men også at man være forsigtig med de ‘billige’ value-aktier, fordi de godt kan vise sig i at være alt for dyre.

Jeg tror derfor, at 2021 bliver endnu et år, hvor mange af de ‘professionelle’ underperformer markedet, fordi de via deres regneark kommer frem til at tech igen i år er for dyr og derfor ender med igen i år at være undervægtet i de bedst performende aktier.

Når de folk, som lader professionelle forvalte deres penge bliver trætte af underperformance, kommer vi til at se et skift fra value til vækst, om det bliver i år eller de følgende år ved jeg jeg ikke, men når det kommer, vil vi se udsalg af value og overperformance af tech.”

Christian, daytrader.dk: Hvilke aktier vil du købe her fra starten af året, og hvilke er på din kandidatbænk?

Mads Christiansen: “Jeg køber digitale løsninger. E-commerce-, fintech- og data-aktier er, som jeg ser det, no-brainers til den næste ti-årige periode. Disse aktier ses som dyre, men det er de af en grund. De står nemlig foran en mangeårig vækstrejse.

Som mange ved er jeg tungt eksponeret over for e-commerce og digitale platforme. Det er Sea Limited, Delivery Hero, Mercado Libre, GoodFood Markets, Gravity Interactive, Ocado, Marley Spoon og Carvana.

Jeg har personligt svært ved at forstå fintech-aktierne og at gennemskue, hvilke af dem der er fremtidige vindere. Derfor vil jeg have en mindre og relativt passiv eksponering mod fintech via Afterpay, Square og Adyen.

At investere i data-aktier minder faktisk på mange måder om e-commerce. Så meget af min virksomhedsforståelse fra digitale platforme og e-commerce kan bruges på data-segmentet. I data-segmentet er jeg ret bredt i markedet nu, men forventer at blive mere fokuseret på enkelte aktier i løbet af 2021. Lige nu hælder jeg til Snowflake, Cloudflare, CrowdStrike, Palantir og C3AI.”

Christian, daytrader.dk: Hvad er dine planer for din konto på Markets, hvor man kan kopiere dine handler?

Mads Christiansen: “Min målsætning er at skabe mindst 30% overskud pr. år i gennemsnit. Det vil jeg opnå ved at være i vækstselskaber, som jeg forstår bedre end langt de fleste. Min edge er at finde langsigtede vindere ved at fokusere på og forstå fremtiden. Når jeg sælger, vil det være fordi en anden position virker mere attraktiv på lang sigt. I meget volatile perioder, som for eksempel under corona-nedturen, kan jeg godt lide at skifte lidt mellem mine forskellige toppicks, fordi kursudsvingene er præget af tilfældige variationer i udbud og efterspørgsel.”

Christian, daytrader.dk: Hvorfor er du ikke inde i bitcoin?!

Mads Christiansen: “Haha, Jeg forbød dig at tale Bitcoin i Mathias’ og min podcast, AKTIEUNIVERSET, fordi jeg er enig med Lau Svenssen (deltager i Millionærklubben, red.) i, at det ikke giver mening at være i et aktiv, der ikke tjener penge. Det er mit grundsyn, og når min hustru siger, at jeg er et stædigt æsel, er det nok ikke helt skudt ved siden af.”

Vi ønsker Mads Christiansen held og lykke med konkurrencen i Millionærklubben 2021.

Læs mere om, hvordan det er muligt at kopiere Mads Christiansens handler her.

Del denne artikel