Unge investerer: Se millenniumgenerationens mest populære aktier

Udgivet: 22. april 2022

GameStop, SPAC og kryptovaluta. Man siger ofte, at de yngste spillere på aktiemarkedet er dem, der tager den største risiko. Men er det virkelig tilfældet? Se listen over de mest populære aktier blandt millennial-generationen og bedøm selv.

Er du født mellem 1981 og 1996? Så er du en «millennial». Er du også aktiv på børsen, er det meget sandsynligt, at din portefølje indeholder bestemte aktier. Måske nogle af nedenstående aktier har fundet vej til din portefølje?

millennials populære aksjer

Et stigende antal unge investorer har været blandt driverne bag markedsopsvinget de seneste år. Det på trods af, at diskussionen om meme-aktier og finfluencere til tider er heftig. Nogle konservative markedsstemmer ryster på hovedet over, hvordan unge mennesker agerer på børsen.

Ikke desto mindre er de yngste investorer trendsættere på markedet, og det er uklogt at ignorere deres adfærd fuldstændigt.

Nedenfor finder du de ti mest populære aktier blandt den amerikanske millennial-generation ved udgangen af ​​2021. Tallene stammer fra Apex Clearing.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Tesla

Med en karismatisk leder og nutidige produkter er det ikke underligt, at elbilproducenten rammer unge markedsaktører i hjertet. Mere kritiske investorer hævder, at virksomheden ikke leverer produkter, der lever op til hypen, og det diskuteres samtidig, om Teslas markedsandel kan retfærdiggøre den skyhøje prissætning.

I starten af ​​2022 tegnede Tesla sig dog for næsten 20% af en imaginær beholdning af de 100 mest populære aktier hos amerikanske millennials.

Tesla annoncerede for nylig planer om endnu et aktiesplit. Måske får det endnu flere (unge) investorer til at tage købe op i selskabet?

Apple

En markedsværdi på næsten tre milliarder dollars forhindrer ikke Apple i at tjene gode penge. iPhone-producenten har på det seneste blandt andet fokuseret mere på sit udbud af forskellige tjenester. Det har vist sig på bundlinjen, og de seneste kvartalstal viste en omsætning på 34,6 milliarder dollars.

Selskabet har også accelereret sit tilbagekøbsprogram yderligere.

apple iphone populære aksjer
Det er ikke kun Apples mobiltelefoner som er populære hos de unge.

Det seneste år er aktien steget ca. 40 %, og mange i millenniumgenerationen har nydt godt af det. Aktien udgør 10% i en beholdning af de unges 100 mest populære aktier.

AMC Entertainment

Aktien var nok blandt Wall Streets mest omtalte – og kontroversielle – i 2021, hvor selskabet må siges at være blandt frontløberne i meme-kulten.

Læs mere om meme-aktier her.

Fra at være på randen af ​​konkurs i 2020 vendte Reddit-brugere deres opmærksomhed mod aktien. Og efter en voldsom short squeeze med efterfølgende prisstigninger kunne selskabet rejse nye penge, der gav nyt liv.

AMC har for nylig foretaget en investering i – af alle ting – en guldmine (Hycroft Mining) uden at det virkede skræmmende for investorerne. For når aktien vægter 7,6 % i en portefølje af de 100 mest populære aktier blandt millennials, er det et tegn på, at markedets yngre kræfter har en eller anden form for tro på AMC.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Amazon

E-handelsgiganten er i dag alt andet end AMC og meme-aktier, selvom væksten de seneste år har været enorm. Pandemien gav Amazon-aktien medvind, og virksomheden har stjålet markedsandele fra sine fysiske konkurrenter i årene med globale nedlukninger.

I 2022 vil Amazon stå over for udfordringer med (uretmæssige?) sammenligninger med pandemiårene, inflationspres og omstridte forsyningskæder. På trods af det, så ser Amazon ud til at være en af ​​de unge investorers langsigtede favoritter.

Microsoft

Alle kender Microsoft, og teknologigiganten er måske den af ​​de “gamle” tech-virksomheder, der har klaret overgangen til det 21. århundrede bedst.

Selskabet er bedst kendt for Windows, Office-pakken, Xbox og Azure cloud-tjenesten. For nylig hørte offentligheden også om Amazons planer om at købe videospilsudvikleren Activision Blizzard, et opkøb, der for mange er et bevis på, at Microsoft stadig planlægger at være, hvor tingene foregår.

microsoft logo

Aktien udgør 3,5% i en portefølje bestående af de 100 mest populære millennials-aktier.

Nvidia

Den globale halvledergigant har været blandt de aktier, der har klaret sig rigtig godt i den seneste tid. I løbet af det seneste årti har aktiekursen akkumuleret mere end 7000%.

Brancher som kunstig intelligens, onlinespil, cloudtjenester og selvkørende biler vokser hurtigt. Derfor er der ingen grund til at tro, at efterspørgslen efter Nvidias produkter vil falde i den nærmeste fremtid. Tallene i den seneste kvartalsrapport viste en årlig indkomstvækst på over 50%.

Nvidia er også blandt de aktier, som vores søstersite, Invested.dk, lancerede ved årsskiftet som potentielle raketter i 2022.

Nio

Kinesiske Nio omtales af mange som “den næste Tesla”. Men hvor Elon Musks kæledække aktie har været en fremragende investering i mange år, har Nio oplevet kraftige prisfald det seneste års tid. Meget af årsagen skyldes et stigende pres på kinesiske selskaber på de amerikanske børser.

Nio rapporterede om en stigning i antallet af leverede biler på 23,3 % i årets første to måneder. På trods af gode tal er investorerne bekymrede for, om det kinesiske selskab bliver afnoteret fra det amerikanske aktiemarked. Hvor stærk bekymringen er i millenniumgenerationen kan diskuteres, da aktien stadig er blandt de ti mest populære i unge investorers porteføljer.

I denne artikel giver vi dig tre bud på aktier, som kan blive den “næste Tesla”.

Meta Platforms

Det ville være overraskende, hvis Meta Platforms (tidligere Facebook) ikke var på denne liste. Men selskabet og stifteren og hovedaktionæren Mark Zuckerberg er havnet i hård modvind. Ifølge Meta selv forventes Apples privatlivsopdateringer at koste selskabet hele 10 milliarder dollars i 2022.

Dårligere guidance har sendt Meta-aktien kraftigt ned i årets første måneder, men mange unge investorer ser korrektionen som en buy the dip-mulighed. Mange mener fortsat, at Metas investeringer i fremtidens metaverse vil komme til at betale sig.

Er du i tvivl om, hvordan du eventuelt kan udnytte markedskorrektioner? Så se den korte video nedenfor.

AMD

Advanced Micro Devices (AMD) er en amerikansk chipproducent, der har set aktiekursen stige fra ca. to dollars i 2015 til langt over 100 dollars i dag. Årsagen er i høj grad virksomhedens succesrige EPYC-processorer, og det er lykkedes at stjæle stadig større markedsandele fra den vaklende gigant, Intel.

Og det er præcis, hvad mange millenial-investorer tror vil fortsætte, i hvert fald når AMD lancerer sin næste generation af mikrochips i løbet af 2022.

Sofi Technologies

SoFi Technologies har kendte personligheder som venturekapitalisten Chamath Palihapitiya bag sig. Det amerikanske fintech-selskab tilbyder blandt andet studie- og realkreditlån, samtidig med at de administrerer både investeringer og aktiver.

Selskabet blev børsnoteret gennem en såkaldt SPAC i juni 2021, men er siden faldet over 50%. Det kraftige fald ser dog ikke ud til at få alle til at løbe skrigende væk fra selskabet, og aktien var ved årsskiftet stadig blandt de ti mest populære blandt amerikanske millennials.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Mange af aktierne, der nævnes ovenfor, er af volatil karakter, hvilket er væsentligt at være opmærksom på i forhold til investering i de forskellige aktier.

Alle selskaberne kan købes som almindelige aktier på handelsplatformen eToro.

Men hvis du er risikovillig, og ønsker muligheden for en vis gevinst, kan du også for mindre beløb handle aktierne (undtagen SoFi Technologies) hos handelsplatformen Markets.com med gearing i form af CFD´er.

Når du handler aktier i form af CFD´er betyder det, at du ikke ejer de fysiske aktier, men alene spekulerer i aktiens kursbevægelser. Samtidig har du mulighed for nemt at tage både lange og korte positioner. Aktie-CFD’erne hos Markets.com er typisk gearet fem gange, hvilket betyder, at både potentiel gevinst og risiko er større end ved almindelige aktiekøb.

Læs mere om hvad CFD-handel er her.

Del denne artikel