Investering i bitcoin og andre kryptovalutaer

Udgivet: 4. december 2017

Der er mange muligheder for at investere i krypto-valuta. Den hurtigste og mest simple måde består i at spekulere i prisudviklingen. Det kan gøres hos nedenstående platforme.


Investering i bitcoins og andre krypto hos Markets

Du kan også spekulere i kursudviklingen på bitcoins ved at købe en finansiel kontrakt (CFD), som enten er gearet 1:2 og som derved afspejler kursudviklingen i bitcoin med en faktor 2. Dette er mest oplagt til kortsigtede handler. Det er også her muligt i stedet at sælge, eller shorte bitcoin-kontrakten, hvis man gerne vil satse på at kursen skal ned. Investering i bitcoin via CFD både med og uden gearing kan bl.a. gøres via handelsplatformen Markets.

Du opretter dig hos Markets her. Når du har oprettet dig kan du søge efter kontrakten med navnet “Bitcoin”, som afspejler kursudviklingen på bitcoin i USD.

Bitcoin – den klassiske valuta
Ethereum – Teknologien, der kan blive en verdenscomputer
Ripple – Teknologien, der arbejder med hurtig valutaoverførsel
Litecoin – den lynhurtige udfordrer til Bitcon
NEO – Asiens svar på Ethereum

…. og flere andre…

Du kan også læse artiklen: Kan jeg stole på min handelsplatform?

>>>>>>>>> Åbn en konto hos Markets.

71,1%  af private mister penge ved at handle CFD hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at risikere at miste dine penge.

Kryptovaluta er et meget volatilt og ureguleret produkt. Der er ikke EU beskyttelse.


Investering i krypto med gearing

Kryptovalutaerne bevæger sig hurtigt op og ned, men hvis du alligevel synes, at det hele går for langsomt, så kan du geare din investering. Hvis du geare din investering, kan du tjene (eller tabe) 5 gange så meget som normalt, når kursen bevæger sig op og ned. Denne metode henvender sig særligt til daytradere.

Du kan geare dine kryptoinvesteringer hos:

Handelsplatformen Plus500 – Her kan du købe/sælge CFD’er på underliggende finansielle instrumenter som kryptovaluta. Nærmere bestemt bitcoin, ethereum, litecoin, ripple og IOTA.

(Disclaimer “80.6% af detailinvestorkonti taber penge, når der handles CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage en høj risiko for at tabe dine penge”)

Handelsplatformen Pepperstone – Her kan du geare bitcon, ethereum, litecoin og dash helt op til 5 x.

Handelsplatformen Plus500 er et af de få regulerede handelsplatforme, hvor du kan handle IOTA, der er en meget spændende kryptovaluta, der måske kan få et meget stort år 2018. (læs evt. mere her) Samtidig kan du hos plus500 også handle bitcoin, ethereum, ripple, litecoin og ripple. IOTA er gearet 1:2 hos Plus500, og det betyder, at eventuelle gevinster fordobles. Det samme gør tab naturligvis også. Du skal dog være opmærksom på, at en kontrakt hos Plus500 kun løber i ganske få dage. Hvis du kun ønsker gearing i de største og gængse kryptovalutaer, kan du også vælge Pepperstone, hvor gearingen er 1:5. Her er der IKKE tale om korte kontrakter, hvilket gør Pepperstone til en mere seriøs handelsplatform for den aktive trader.

De gearede produkter er ikke egnet til langsigtet investering, da overnigh fee er relativt høje, men de kan bruges til den risikovillige investor, der gerne vil have ekstra fart på sine investeringer. Når gevinsten kan blive stor, skal man naturligvis være opmærksom på, at tabet også kan blive tilsvarende stort.  (Disclaimer: Din kapital er i fare)

>>>>>>>>>>>>>> Åbn konto hos Pepperstone

Investering i bitcoins hos Coinbase og Binance
Hvis du ikke ønsker at spekulere i prisudviklingen, men i stedet ønsker at eje bitcoins eller anden krypto, er processen lidt mere besværlig. Her tilbyder for eksempel Binance en wallet, hvor du kan handle en stort udbud af mange mindre kryptovalutaer. Læs vores anmeldelse af Binance her. Du kan dog kun bruge bitcoins til at handle med (hverken kroner, dollars eller euro), og derfor skal du først finde et sted at veksle dine kroner om til bitcoins. Det kan du for eksempel gøre hos Coinbase, hvorefter dine bitcoins kan overføres til Binance. På den måde kan du handle. Når du åbner en konto hos Coinbase eller Binance skal du indsende pas og identitetspapirer. Hos Coinbase skal du dernæst lave en test-overførsel af valuta til Coinbase. Det tager typisk nogle dage. Hos Coinbase kan du købe bitcoin, ether og litecoin uden gearing. Hvis du ikke ønsker det, kan du nemt og hurtigt overføre dine bitcoins til Binance, hvor du så kan bruge dem til investering i et hav af andre kryptoer.

>>>>>>>>>> Åbn konto hos Coinbase

>>>>>>>>>> Åbn konto hos Binance

Hvis du ejer bitcoins eller anden krypto, er det vigtigt, at du spreder dine investeringer, da hacking og cyber-tyveri af kryptovaluta desværre forekommer. Ud over det bør man også være opmærksom på, at danske banker har meldt ud, at de ikke vil tage imod gevinster fra bitcoin.

Oversigt over artikler om kryptovaluta:

>>> Handelsplatform til at handle kryptovaluta
>>> Daytrader.dk's foretrukne kryptovaluta
>>> Bitcoin eller Ethereum?
>>> Køb Ripple (XRP)
>>> Køb Ethereum (ether)
>>> Køb NEO
>>> Forstå bitcoin på 5 minutter
>>> Invester i kryptovaluta via profitable tradere
>>> Køb bitcoin - sådan gør du
>>> Køb Stellar Lumens
>>> Køb Bitcoin Cash
>>> Køb Ethereum Classic (ETC)
>>> Køb Cardano ADA
>>> Køb EOS
>>> Køb DASH
>>> Kryptotrader viser vejen: 330% aflast i kryptovaluta


Previews:

Plus500

ETX Capital

71,1% af private mister penge ved at handle CFD hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at risikere at miste dine penge. 

Kryptovalutaer er meget volatile og uregulerede investeringsprodukter, og det er ureguleret i nogle EU-lande. Der er ingen forbrugerbeskyttelse. Skat på  Ingen EU-investorbeskyttelse.

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Skat på profit kan forekomme.

Del denne artikel