Kan denne graf forudsige bitcoins fald?

Udgivet: 9. januar 2018

Det er svært at spå, især om fremtiden. Men man kan komme et et kvalificeret bud.

For nogle måneder siden opdagede en tidligere analytiker fra amerikanske ARK Invest, at prisen på bitcoin korrelerer præcist med en meget daglidags beskæftigelse, nemlig søgninger på Google.

Cyklussen ser ud som følger: Folk søger på ordet ”bitcoin” i Google, og kort efter investerer de. Det betyder, at prisen på bitcoin stiger. Det hele kan dernæst spores i Google Search Trends.

På det seneste har antallet af søgninger på bitcoin være faldende og endnu engang i grove træk fulgt bitcoin-prisgrafen, som toppede lige før jul. Herunder ses en graf, hvor antallet af søgninger i Google på ordet “bitcoin” er faldende (markeret med blå), mens søgninger på Ripple er i stigning (markeret med den røde linje).

Ser man på udviklingen over de seneste uger, er der ingen tvivl: Bitcoin er i en faldende tendens, mens Ripple er i stigning.

Til sammenligning med dette er her grafen over prisudviklingen i bitcoin, hvor man ser den samme overordnede tendens. De færre søgninger i Google giver færre nye købere i markedet, og det giver over tid faldende priser.

Herunder ses udviklingen i antallet af Google-søgninger på Ripple, hvor tendens opad er mere klar.:

Du kan læse vores artikel om kryptovalutaen Ripple her.

Herunder kan man se grafen, som viser korrelationen med bitcoin-prisen over en længere periode, dog kun til og med august sidste år. Mønsteret havde indtil da været klart: Bitcoin stiger, så søger folk på bitcoins i Google, så stiger prisen endnu mere, og så søger folk endnu mere på Google. Nu ser det ud til, at den modsatte spiral har en risiko for at blive startet for Bitcoin-grafen.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app
Prisen på bitcoins korrelerer med antallet af søgninger på ordet “bitcoin” i Google.

Udviklingen i kryptovalutaerne i det seneste år er blevet stærkt påvirket af et meget stort antal af nye brugere, som har ønsket at handle de nye virtuelle valutaer. Nogle af de store brokere inden for kryptovalutaer har haft en tilgang på mere end 100.000 brugere om dagen i løbet af november og december.

Nu er flere af krypto-børserne ved at blive lagt ned af de seneste måneders store tilgang af kunder, og en række brokere som Binance, Bitfinex, og Bittrex har måttet sige nej tak til nye kunder, mens kunder på Kraken og Coinbase melder om ekstra lang ventetider på svar på support og på at blive verificeret på platformene, så man kan komme i gang med at handle. Hvis den voldsomme tilgang af nye købere bliver bremset af, at det er vanskeligt at oprette sig på krypto-børserne, så vil det kunne få konsekvenser for, om det købspres, der indtil nu har været på bitcoin, kan opretholdes.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til at spekulere i prisen kryptovalutaer, da Markets er en reguleret platform. Det er samtidig en af verdens store handelsplatforme, og de har indtil nu været gode til at håndtere presset fra de mange nye kunder. Du kan læse mere her:

Kan jeg stole på min handelsplatform? FAQ

Oversigt over artikler om kryptovaluta:

>>> Handelsplatform til at handle kryptovaluta
>>> Daytrader.dk's foretrukne kryptovaluta
>>> Bitcoin eller Ethereum?
>>> Køb Ripple (XRP)
>>> Køb Ethereum (ether)
>>> Køb NEO
>>> Forstå bitcoin på 5 minutter
>>> Invester i kryptovaluta via profitable tradere
>>> Køb bitcoin - sådan gør du
>>> Køb Stellar Lumens
>>> Køb Bitcoin Cash
>>> Køb Ethereum Classic (ETC)
>>> Køb Cardano ADA
>>> Køb EOS
>>> Køb DASH
>>> Kryptotrader viser vejen: 330% aflast i kryptovaluta


 

image_pdfimage_print
Del denne artikel